El Jutge Únic del Comitè de Competició ha sancionat amb dos partits el davanter uruguaià del F.C. Barcelona Luis Suárez per l'incident que suposadament va protagonitzar amb jugadors de l'Espanyol en el túnel de vestuaris del Camp Nou després del derbi de la Copa del Rei de dimecres passat.

Competició ha sancionat a Suárez al tenir en compte el que el col·legiat Martínez Munuera va recollir en l'acta arbitral: "al finalitzar el matx i una vegada en el túnel de vestuaris, el dorsal nº9 del Barcelona, Luis Alberto Suárez Díaz, mentre tots els jugadors de l'Espanyol pujaven les escales del túnel de vestuaris, els va esperar i es va dirigir a ells repetint en diverses ocasions el següent:"aquí us estic esperant, veniu aquí; sou una deixalla".

Aquestes paraules, segons l'àrbitre, van provocar "un enfrontament entre jugadors de tots dos clubs, havent d'intervenir el personal de seguretat allà present, així com els cossos tècnics de tots dos equips".

El Barça ja ha anunciat en un comunicat que recorrerà la suspensió del jugador, que es perdrà els dos propers compromisos de Copa del Rei, però no el partit de Lliga d'aqiest dissabte davant el Granada, doncs en tractar-se d'una sanció lleu ha de complir-se en la mateixa competició en la qual es va produir la infracció.

"En el recurs es reiterarà que el jugador, tal com ell va explicar, no va pronunciar les paraules ofensives que se li atribueixen en l'acta del partit", ha agregat el Barça.

Diop també és sancionat

Per la seva banda, el senegalès Papakouli Diop ha sigut suspès per un partit en aplicació, també, de l'article 116 del Codi Disciplinari de la RFEF, "amb una multa accessòria de 350 euros al club i de 600 euros al futbolista".

Diop va veure una targeta vermella directa en el partit del passat dia 6 de gener per dirigir-se a un adversari de forma reiterada en els següents termes: "em cago en la teva puta mare".

En les seves al·legacions, l'Espanyol va justificar aquesta expressió "en una possible provocació prèvia" de Luis Suárez.

El Jutge de Competició subratlla en la seva resolució que "no pot acollir-se la pretesa impunitat dels fets reflectits en l'acta arbitral" ja que "no estaria justificat en cap cas posar-se al nivell de tan reprotxable actitud i respondre amb el mateix comportament contrari a les més elementals normes d'esportivitat que han d'imperar en qualsevol espectacle esportiu".

En el bàndol blanquiblau es perdrà així mateix el partit de tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei el paraguaià Hernán Pérez, per doble amonestació i consegüent expulsió.

La trobada d'anada el Barcelona va derrotar per 4-1l'Espanyol, amb dos gols de l'argentí Leo Messi, un del brasiler Neymar i un altre del central Gerard Piqué.