Només quatre dies després de viure un intens derbi de la lliga a Cornellà-el Prat, Barcelona i Espanyol es tornen a veure les cares, aquesta vegada al Camp Nou i en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, on els blanc-i-blaus intentaran aplicar la mateixa recepta que tan bons resultats els va donar dissabte passat mentre que els blaugrana miraran de solucionar l'eliminatòria per la via ràpida.

El derbi comptarà en aquesta ocasió amb dos nous protagonistes. El migcampista Arda Turan i el defensa Aleix Vidal han entrat a la llista de convocats després que el club català per fi hagi complert la sanció imposada per la FIFA. Luis Enrique va avançar ahir en roda de premsa que tots dos debutaran aquest vespre i, encara que no va voler precisar si seran titulars, sembla que els dos podrien sortir a l'onze inicial. No així el migcampista Sergi Roberto, que va acabar l'últim derbi amb un cop al quàdriceps i és baixa.

L'objectiu dels blaugranes és igualar l'agressivitat i intensitat mostrada pels espanyolistes en l'empat a zero de dissabte passat i millorar la seva efectivitat de cares a la porteria rival. Fa quatre dies, la inoperància ofensiva en algunes fases i els pals li van impedir aconseguir la victòria. Per avui s'han proposat millorar aquesta efectivitat i deixar pràcticament sentenciada l'eliminatòria al Camp Nou. Els de Luis Enrique són conscients que no és el mateix tornar a visitar la llar blanc-i-blava amb una bona renda de l'anada que haver de jugar-se l'accés a la ronda següent en un escenari especialment hostil com és Cornellà-el Prat.

Per això, el preparador asturià sortirà amb tot, llevat de l'habitual canvi a la porteria -Bravo cedeix a Ter Stegen la titularitat a la Copa- i la possible entrada d'Aleix Vidal, que substituiria Dani Alves al lateral dret, i d'Arda, que rellevaria Iniesta o Rakitic a la medul·lar.

Sense res a perdre

De la seva banda, l'Espanyol arriba a aquest partit enganxat a la recepta de Constanstin Galca, nou entrenador blanc-i-blau, per sorprendre el Barcelona en el torneig del KO tal com va fer fa tres dies en el partit de Lliga.

El quadre perico va empatar amb el seu rival ciutadà, exhibint una gran intensitat des del primer minut. El president Joan Collet va defensar llavors l'actitud dels seus futbolistes i va criticar els que van qualificar el joc de l'Espanyol de violent, unes declaracions que han suscitat polèmica en les últimes hores.

El que és clar és que el punt davant el Barcelona ha donat ales als espanyolistes i ha servit per confirmar el canvi de xip de l'equip. El preparador romanès no renunciarà al seu estil de joc i intentarà, com ha fet fins ara, ser el protagonista a la gespa, encara que tots assumeixen que el repte del Camp Nou serà difícil.

Per aconseguir-ho, el tècnic no podrà comptar amb els migcampistes Víctor Sánchez, José Alberto Cañas;?ni el lateral dret Anaitz Arbilla. Tots estan lesionats. Respecte a l'anterior llista de Lliga, cau el defensa Rober Correa i són novetat el central francès Ciani i el davanter senegalès Mamadou.

El repte per a l'Espanyol, veient els antecedents al camp blaugrana, és majúscul. Les últimes sis visites dels blanc-i-blaus han acabat amb derrota i en una única ocasió els visitants han vist la porteria rival. La victòria més recent es va produir en la temporada 2008-09 per 1-2.