El València que entrena l'extècnic de l'Akasvay, Pedro Martínez, i on juga el pivot gironí Jordi Trias, segueix imparable al capdavant de la classificació de la Lliga Endesa, després de sumar la catorzena victòria consecutiva davant l'Unicaja de Màlaga (81-70). El Barça Lassa segueix la línia dels valencians, amb només una derrota, i ahir van vèncer amb comoditat, però sense brillantor, el Movistar Estudiantes (89-67), mentre que el tercer classificat, el Reial Madrid, va encadenar la segona derrota consecutiva després de caure a la pista a Vitòria (86-80).

La lluita per entrar a la Copa segueix apassionant. Albert Sàbat va contribuir decisivament, amb 14 punts, en la victòria del FIATC Joventut a l'Olímpic de Badalona davant l'UCAM Múrcia (94-84) i trenca una dinàmica de set partits consecutius sense conèixer la victòria. De la seva banda, l'ICL Manresa va caure derrotat a la pista del Gipuzkoa Basket (89-70), que sumava el primer triomf de la temporada al seu pavelló, després que el conjunt del Bages signés una molt mala segona part.

D'aquesta manera trobem fins a cinc equips empatats a sis victòries, entre els que hi ha Joventut i Manresa i l'Unicaja de Màlaga, últim equip amb plaça per la competició. Rere seu, i amb tres jornades per davant abans de tancar-se la classificació per la Copa, hi ha quatre partits amb cinc victòries que encara tenen opcions de classificar-se. En la propera jornada el MoraBanc Andorra serà l'encarregat de jugar contra el líder i intentar frenar-lo en la seva ratxa, mentre que el Barça Lassa visita la pista de l'Iberostar Tenerife, el FIATC Joventut es desplaçarà a la pista del Gran Canaria d'Oriol Paulí i Xavi Rabasseda i el Manresa rebrà la visita d'un Laboral Kutxa ja classificat per a la Copa.