La Jonquera i l’Escala, que s'han reforçat aquest 2016, estan vivint la Primera Catalana més igualada dels darrers anys, sense un clar aspirant que s’hagi disparat en la pugna per ascendir a Tercera Divisió. Els fronterers són l’equip altempordanès que ha flirtejat més amb l’ascens, mentre que els escalencs, cridats a ser a dalt, es troben involucrats a la zona baixa. Després d’aquest panorama, el que és clar és que els dos equips de la demarcació s’han intercanviat els papers perquè la temporada passada l’Escala va estar més de mig curs somiant amb l’ascens a Tercera, mentre que la Jonquera es va acabar salvant després d’una primera volta amb l’aigua al coll.

Aquest diumenge, la Jonquera i l’Escala reprenen la competició. Els d'Axel Vizuete són vuitens, però només els separen quatre punts del líder, l’Horta, que veu com històrics com el Manresa, Martinenc o Vilassar de Mar li trepitgen els talons. “Estem fent una bona temporada, no hem estat inferiors a cap rival, esperem continuar així i a les últimes deu jornades veurem on estan les nostres aspiracions”, explica Pol Compte, davant de la Jonquera. El jugador vilabertranenc acumula sis gols, un menys que Albert Bassols, que s’ha destapat com a màxim realitzador de l’equip, però s’ha perdut els últims quatre partits per unes molèsties al taló al novembre.

Qui va ser jugador del Figueres i del Peralada confia a “tornar aquesta setmana, però tot depèn de com em noti perquè fins fa poc em feia mal quan em posava les botes”. La Jonquera rep el Mollet aquest diumenge (16 h) i l’Escala es desplaça al camp de l’Horta (12 h).

Entre sancionats i lesionats

Després de reforçar-se de valent de mig camp per endavant, l’equip costaner estava cridat a lluitar per estar a dalt, però a l’hora de la veritat es troba amb només un punt de marge respecte al descens a Segona Catalana. Els nois que entrena Pitu Batlle, que havia agafat l’equip a Tercera Catalana, van ser una de les revelacions del curs passat i ara, perjudicats per les sancions i les lesions, només pensen a salvar-se com més aviat millor.

“La lliga està molt igualada, hem perdut per la mínima i amb quatre punts més ho veuríem tot diferent, però hem de sumar-ne 42 al més aviat possible”, comenta Ricard Ferrer, central de l’Escala. L’exjugador del Figueres, Badalona i Cassà, amb passat a Segona B, confessa que “estem fent una temporada irregular, trobem a faltar jugadors importants com Bustins (sense equip) i Botxi (Peralada), i entre les sancions i lesions no hem pogut completar un bon onze”.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.