Molt seriós en la seva al·locució que amb prou feines va durar uns minuts, Florentino Pérez va anunciar ahir al vespre la sortida de Rafael Benítez per iniciar l'era Zinedine Zidane, fins ara al capdavant del filial. L'empat a València va acabar sentenciant l'exentrenador del Liverpool. Encara que Florentino amb prou feines va mostrar gestos d'entusiasme, potser perquè al cap i a la fi també va explicar una destitució, el president blanc està il·lusionat amb el seu nou projecte.

El màxim mandatari blanc, envoltat de tota la seva junta directiva i acompanyat del substitut de Benítez, així com de tota la família de Zidane, va anunciar la «difícil» decisió que van prendre després de l'empat del Reial Madrid a València, va valorar al seu exentrenador i va assegurar que el tècnic francès té capacitat suficient per liderar la plantilla. «Hem pres una difícil decisió, com és resoldre el contracte de Rafael Benítez del primer equip. Estem davant d'un magnífic professional i una gran persona. Vull agrair-li la feina d'aquests mesos. La Junta Directiva ha decidit nomenar entrenador del primer equip Zidane», va dir.

Zidane sempre ha sigut un dels homes més estimats del president. Per ell, Florentino Pérez va lluitar molt per portar-lo al conjunt blanc en unes negociacions amb el Juventus que van culminar quan el 10 de juliol de 2001 va ser presentat com a futbolista del Reial Madrid. Des de llavors, la relació entre tots dos sempre ha estat molt estreta. Florentino Pérez va admirar el seu joc i el seu caràcter i en algun moment, des que Zidane va deixar el futbol, ??va somiar dur-lo a la banqueta del Reial Madrid.

Els passos estaven escrits, però potser es van avançar en el temps per la fallada d'un projecte com el de Benítez que va naufragar gairebé des del primer dia. Pérez, després de la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, va reconèixer que no sap què ha passat perquè no funcionés. Sobre Zidane va dir que «per a ell no hi ha impossibles» i va afegir que «és una de les figures més grans de les història del futbol, ??sap el que és estar al capdavant de la plantilla del Reial Madrid i sap com n'és de dur estar en aquesta banqueta. Sap el que és estar amb aquests jugadors, els va dirigir com a segon fins a la desena», va afegir.

És possible que Pérez hagi hagut de fer servir el comodí Zidane massa aviat. La seva possible evolució passava per ser segon entrenador amb Carlo Ancelotti, que dirigís el filial i el deixés a Segona Divisió i, llavors, potser, esperar que fes el salt al primer equip. A Zidane li va faltar ascendir al filial i qui sap si experimentar després en un equip de Primera Divisió a Espanya o a l'estranger per després tornar als braços del seu president, a qui va anomenar «presi» abans de deixar anar les seves primeres paraules com a entrenador del Reial Madrid. I, sobretot, va admetre estar més emocionat que quan va signar el seu contracte com a futbolista.

En una sala de l'estadi Santiago Bernabéu atapeïda de premsa espanyola i internacional, Zizou, acompanyat de la seva dona i els seus fills i sota la mirada atenta de la Junta Directiva del Madrid, el seu president i el director de relacions institucionals, Emilio Butragueño, va ser breu però clar: «Intentaré fer-ho el millor possible perquè aquest equip a final d'any guanyi alguna cosa», va dir. Això és el que urgeix al Reial Madrid. Aquest curs, sembla que serà així: cal guanyar-ne algun perquè dos anys en blanc serien incòmodes. Avui dirigirà el primer entrenament.