Canvi de xip per a Barça i Espanyol. Després de l'empat de dissabte, culers i pericos tornen a centrar-se en la Copa, i en el partit que disputaran dimecres al Camp Nou en l'anada dels vuitens de final d'aquesta competició. Una Copa que es preveu calenta d'una banda per la polèmica apareguda després del partit de lliga on els homes de Luis Enrique es van queixar de la permissivitat de l'àrbitre, González González, en el joc dels blanc i blaus. Unes crítiques rebatudes ahir pel president de l'Espanyol, Joan Collet, que va qualificar les queixes dels blaugranes com "maquinària nacional barcelonista" a l'hora de valorar la denúncia dels blaugranes sobre els suposats crits racistes contra el brasiler Neymar.

Precisament ahir la Lliga va explicar que estudiaria aquests crits i, en cas que es confirmin, podria portar la Lliga a elevar una denúncia a Antiviolència i al Comité de Competició. En aquest sentit Collet va defensar-se acabat el partit assegurant que l'actitud del públic va ser impecable i que en cap cas hi havia hagut insults de caire racista contra Neymar. Aquests crits contra Neymar els va denunciar l'exdirectiu i qui va ser candidat a la presidència en les eleccions del Barça Toni Freixa.

Tampoc va ajudar a calmar els ànims del partit el polèmic tuit que va fer l'Espanyol, on "lamentava" haver-se deixat dos punt en el derbi, una declaració que des de diversos entorns barcelonistes s'ha vist com un gest de mofa i provocació.

Així doncs, l'anada dels vuitens de la Copa del Rei es presenta tensa i s'espera que l'afició blaugrana respongui. El Barça haurà de canviar el xip i afrontar un partit a 180 minuts, sabent que els últims 90 seran al mateix estadi on dissabte va encaixar el segon empat consecutiu en Lliga, després de l'inesperat 2 a 2 a casa contra el Deportivo. Un empat que, a més de l'emprenyada culé per l'actitud de l'Espanyol dins i fora del camp, ha deixat sense lideratge els blaugrana. Un liderate que ara té l'Atlètic de Madrid després de superar per la mínima el Llevant dissabte. Això sí, al Barça encara li resta un partit contra l'Sporting de Gijón, on els homes de Luis Enrique podrien recuperar el lideratge de la Lliga. Ara, però, els blaugrana necessiten donar alicients a l'afició perquè dimecres tornin a l'estadi a donar suport a l'equip. Si bé, l'etern rival de la ciutat ja és un bon al·licient, la polèmica destapada des que es va acabar el partit pot ser un altre motiu per anar al camp. Però si algun atractiu especial pot tenir l'anada dels vuitens de la Copa, en l'aspecte merament esportiu, és la possibilitat de veure per primera vegada en partit oficial Arda Turan i Aleix Vidal.

I és que el Barça podrà inscriure aquests dos jugadors avui mateix i, per tant podran estar a disposició del tècnic blaugrana per al partit de Copa. Amb tot, i malgrat que tant Arda Turan com Aleix Vidal s'han estat entrenant conjuntament amb el grup durant tots aquests mesos, molt probablement Luis Enrique decideix deixar-los fora de l'onze inicial ja que han estat gairebé sis mesos fora de la dinàmica de l'equip. Això sí, servirà l'arribada d'aquests dos futbolistes per continuar el cicle de rotacions habitual de l'entrenador asturià.

Tot això, mentre el Barça continua rastrejant el mercat i valorant la possibilitat de tornar a incorporar el mitjapunta gallec Denis Suárez, que actualment milita al Vila-real i que en les darreres setmanes sona amb força per reforçar l'atac blaugrana. Un Denis Suárez que ja coneix bé l'entitat blaugrana i és que va estar diversos anys en les categories inferiors fins que el Barça el va cedir al Sevilla quan va fitxar Rakitic. Després va recalar al Vila-real.