El Reial Madrid continua immers en un munt de dubtes. Va estar a punt de guanyar a València, però també de perdre, i no va millorar pas la imatge de les últimes jornades, desaprofitant l'empat del Barça un dia abans al camp de l'Espanyol. A Mestalla, es van signar taules en un duel frenètic (2-2) en el qual els blancs van jugar amb inferioritat numèrica els darrers 25 minuts per l'expulsió de Kovacic.

El partit va arrencar amb els dos equips exercint una forta pressió i gairebé sense profunditat en el joc. Amb el pas dels minuts, el Reial Madrid va trobar a la banda esquerra del València el camí per poder centrar amb perill, tot i que la defensa local va estar atenta. L'equip de Neville va donar el primer avís a pilota parada, després d'un córner que va rematar de cap tímidament Parejo, però la seva rematada al pal llarg va sortir fora. Tot i això, va ser el Reial Madrid el que va veure porta en el seu primer xut entre els tres pals, després d'una molt bona acció que va començar amb un cop de taló de Bale a Cristiano, i aquest va cedir mirant a la graderia Benzema perquè el francès derrotés a Jaume.

Aquí es va acabar l'aportació ofensiva del Reial Madrid a la primera part. El València va reaccionar i, sense fer un joc espectacular, va passar a dominar amb claredat. El Reial Madrid es mostrava sense idees en atac i el València feia mèrits per a un millor resultat, premi que va arribar en l'últim minut del primer acte, després d'un penal comès per Pepe a Andre Gomes, que Parejo va transformar en l' 1 a 1 just abans del descans.

A la represa, el partit va estar més obert, amb fases alternatives de domini d'uns i altres tot i que els de Benítez no aconseguien portar les regnes del partit. En l'intercanvi de cops es va sentir més còmode el València, que esperonat per Mestalla buscava la primera victòria a la Lliga de l'era Neville. En l'últim quart del partit, el Reial Madrid va demanar penal d'Abdennour a Cristiano i en la continuació de la jugada Kovacic va veure la justa vermella directa després d'una forta entrada a Cancelo, el que feia preveure un canvi d'escenari en el partit, tot i que curiosament va ser quan millor va jugar l'equip madrileny.

No obstant això, Gary Neville va mostrar la seva inexperiència i va reaccionar tard. El Reial Madrid no acusava la seva inferioritat i en una jugada a pilota parada, Bale va rematar de cap a la perfecció una falta servida per Kroos.

Tot just un minut li va durar l'alegria als madridistes, ja que en la següent acció, després del servei des del mig del camp, el València empatava mitjançant Alcácer, després d'una deixada de cap de Rodrigo.

Amb el duel completament trencat, els últims minuts van ser vibrants. Els dos equips es van llançar descaradament a pel gol. Amb l'afegit pràcticament complert, Negredo va desaprofitar un un clar contracop davant Keylor i després Bale va xutar als núvols.

Al final, el Madrid suma un empat que el deixa a dos punts del Barça, que té un partit menys, i a quatre punts de l'Atlètic de Madrid.