El cap de setmana del 6 i el 7 de febrer l'Spar Citylift Girona té la seva primera gran cita en majúscules de la temporada: la Copa de Sant Sebastià. Arribar en forma a la lluita pel primer títol del curs és, ara mateix, el gran objectiu d'un Uni que ha d'integrar el més ràpidament possible a les seves dues cares noves. L'angolenya Italee Lucas, que ja va jugar uns minuts a Salamanca en el darrer partit abans de l'aturada, i, sobretot, la nord-americana Chrissy Givens, que s'estrenarà aquest migdia a la pista del CREF madrileny (12:45). "Sí, és clar que pensem en la Copa i en anar adaptant a les noves jugadores però no és fàcil perquè no tenim molts entrenaments i necessitem treballar més el cinc per cinc per millorar aspectes tant en atac com en defensa. Les jugadores necessiten repetir i repetir per anar assimilant conceptes i, per exemple, aquesta setmana no ho hem pogut fer", explica Miguel Ángel Ortega que, després dels canvis i a l'espera de les recuperacions de Spanou i Carbó, compta ara amb vuit professionals més les joves per treballar. Aquesta setmana, però, Ortega no ha pogut disposar de Mingo fins divendres, quan va tornar dels Estats Units, i ha tingut greus problemes per treballar el cinc per cinc en els entrenaments. Una problemàtica que, almenys fins a la Copa, serà constant perquè l'equip haurà de seguir combinant la Lliga amb l'Eurolliga (per exemple aquest dimecres jugant a Cracòvia). I a l'Eurolliga Lucas no pot jugar i, per tant, Ortega només tindrà set professionals a Europa.

Qui sí pot jugar a l'Eurolliga és Chrissy Givens que, tot i portar poc a Girona, ja li ha deixat veure a Miguel Ángel Ortega que és la mena de jugadora que buscaven. "Ara volem córrer i defensar una mica més i Givens s'adapta perfectament a això. Pel que he pogut veure aquests dies és una jugadora amb molt bona intensitat, que li agrada treballar i que, sobretot, té molt bona actitud i ganes per aprendre i ajudar-nos". Givens tindrà els seus primers minuts aquest migdia contra el CREF i dimecres s'estrenarà a la pista del Wisla a la màxima competició continental. Per la seva part, Italee Lucas és una jugadora diferent. Potser, fins i tot, més talentosa en atac però que no té la capacitat física de Givens per desbordar energia en aquest bàsquet més defensiu i de córrer que vol imposar ara Ortega. "Lucas ens ajudarà molt a donar descans a Jordana en lliga, és una llàstima que no pugui jugar a Europa", diu Ortega que amb l'arribada de Lucas i Givens no ha vist gran problema amb la marxa de Mieloszynska. La polonesa, que en els últims partits havia fet un pas endavant, és una jugadora de perfil netament ofensiu i que no s'adapta a aquest córrer i defensar que vol implementar ara Ortega. Mieloszynska acabarà la temporada amb l'UPV Gipuzkoa, l'amfitrió de la Copa.

Chumillas per Ygueravide

Aquest migdia, al pavelló madrileny de, l'Uni tindrà al davant un CREF que ja el va sorprendre a Fontajau en la primera jornada de lliga. Aquell dia, amb un Spar Citiylift Girona ressacós només tres dies més tard de guanyar la Supercopa, l'equip de Miguel Ángel Ortega no va saber rematar un CREF que amb Igueravide, Weaver i Butulija de peces claus va emportar-se una victòria amb que ningú hi comptava. Passats uns mesos, les madrilenyes van complint amb els seus objectius, que passen per mantenir-se a la categoria, tot i que fa unes setmanes van rebre un fort cop amb la marxa d'una de les seves jugadores clau, la base Sandra Ygueravide, a la lliga turca. En el seu lloc, però, les madrilenyes han fitxat la base ?Berta Chumillas, del Cadí, a qui Miguel Ángel Ortega coneix bé perquè la va fer debutar a Lliga Femenina 1 amb el Burgos. "És una jugadora capaç de fer moltes coses. Segurament no és una base tan feta i de recursos com Ygueravide, però té molt cor i sap forçar bé les penetracions per aconseguir tirs lliures, agafa rebots, fa punts i es mou bé en el caos d'un joc de córrer amunt i avall", explica Ortega sobre una Chumillas que en el darrer partit abans de Nadal va ser clau per a la victòria del CREF contra el Bembibre: 86-85 a la pròrroga amb 30 punts de Berta Chumillas. La base castellonenca, la nord-americana Weaver i la serbia Nina Bogicevic, una exjugadora de l'Uni amb facilitat per anar canviant d'equips, són ara les peces més destacades de l'equip que entrena Antonio Pernas.