El Barça va ser incapaç de superar la teranyina ordida per l'Espanyol en un partit en el que els blaugrana van disposar de les millors ocasions, dues rematades al pal, però no van poder superar el nou equip de Constantin Galca. Tan sols en els primers minuts de la segona part el Barça va donar la sensació de superioritat per poder resoldre el partit, però l'Espanyol va ser capaç de superar el mal moment i va treure un empat que van viure com si fos una victòria els prop de 30.000 espectadors que es van donar cita a l'estadi, que estrenava el nom de RCDE Stadium, després d'haver-se finalitzat el contracte amb la societat fallida Power8. El futur màxim accionista del club perico, el magnat xinès Chen Yangshen, va ser present a la Llotja de l'estadi. En l'onze inicial de Galca, a més, cal destacar-hi la presència de dos futbolistes gironins: el porter de Sant Esteve de Llémena Pau López i el migcampista de Begur Joan Jordan, aquest últim una aposta personal des de l'arribada del tècnic romanès a la banqueta de Cornellà-El Prat.

Enredats en un partit sense futbol, una trampa letal pel preciosisme dels blaugrana, que van haver de patir davant un Espanyol molt guerriller, que es va deixar les pretensions de jugar la pilota al vestidor i, des del xiulet inicial es va dedicar a destruir el joc del contrari.

La declaració d'intencions de Constantin Galca es va quedar a mitges. Si des de la pissarra i l'alineació prometía disputar la possessió de la pilota dels blaugrana, en el fons els locals van jugar més a complicar-li la vida al rival que a acostar-se a la porteria defensada pel xilè Claudio Bravo.

El Barça va jugar amb molt poca convicció durant la primera part. Totr i jugar amb l'equip de gala, als blaugrana no se'ls va veure còmodes en cap moment del partit. Messi va jugar al mig del camp i, ni Alba ni Alves, van saber aprofitar els esvorancs que diexava la defensa local per aconseguir acostar-se a la porteria contrària gràcies a una pujada per la banda.

De fet, a la primera part només hi va haver dues ocasions clares per moure el marcador: una falta llançada per Leo Messi que es va estavellar a la creueta de la porteria defensada pel gironí Pau López, al minut 36. Abans una centrada de córner de Marco Asensio va haver de ser treta per Piqué de sota els pals després d'un error de Bravo (m. 26).

La posada en escena va mostrar clarament les intencions d'un i altre. El Barça va dominar el joc i l'Espanyol optava a recuperar la pilota en camp contrari per intentar sorprendre a la contra. Per això uns i altres van estar molt incòmodes sobre el terreny de joc, els blaugrana per la falta de claredat en el trancurs del matx i els pericos perquè no sabien gaire bé què fer quan tenien la pilota en el seu poder.

Galca va canviar el dibuix tàctic. D'un 4-2-3-1 va passar a un 4-4-2 amb Marco Asensio com acompanyant de Caicedo en la punta d'atac i va tenir els seus millors moments entre els minuts 20 i 25, forçant fins a quatre llançaments de còrner. Però més que basant-se en la qualitat, el futbol dels locals es basava més en la força i la intensitat.

Amb el pas dels minuts i la baixada de les revolucions blanc-i-blaves, va començar a aparèixer Andrés Iniesta i, de passada, va tenir més presència en el joc Leo Messi. Va ser durant aquesta apagada física dels de Galca quan els blaugrana es van sernir més còmodes sobre el terreny de joc, tot i que sense crear perill davant Pau més enllà d'aquella falta rematada per l'argentí a la creueta de la porteria local.

Tot semblava canviar des dels primers compassos de la segona part del partit. El Barça va sortir disposat a caviar la inercia en la que havia entrat el partit i va aconseguir arrinconar al seu rival, que anava traient-se els problemes de sobre de la manera que podia.

Els de Luis Enrique, en tres minuts, havien tingut dues ocasions clares. En la primera Neymar no va encertar a rematar la pilota al fons de la porteria, mentre que, en la segona, Messi es va trobar amb la defensa en el seu intent de batre a Pau López. Tot i això, la ocasió més clara del partit la va tenir, Luis Suárez pocs minuts més tard.

El davanter uruguaià va signar una jugada magnífica, en la que va driblar a Pau i va disparar al pal amb pràticament tota la porteria buida (m.56), signant la segona rematada al pal dels blaugrana del partit.

Galca va decidir moure fitxa i donar una mica d'aire al seu equip amb l'entrada de Gerard Moreno per Burgui al minutr 59. Els blanc-i-blaus ja no teníen aquella frescura a les cames, no aconseguia arribar tan bé a les cobertures, però va aconseguir frenar el bon joc blaugrana, que després de l'embranzida inical d'aquesta segona part, va anar perdent intensitat i punteria de cara a porta.

D'aquí al final del partit la millor ocasió va ser de Neymar, mitjançant un remat acrobàtic més estètic que efectiu (m.76).

A partir d'aquí el partit es va convertirt en una joc d'anades i vingudes, però sense encert ni definició per part de cap dels dos conjunts. El públic del RCDE Espanyol Stadium feia onejar, davant la desesperació dels jugadors blaugrana que no trovaven el camí a la porteria de Pau, les seves bufandes i celebrant l'haver acoseguit puntuar davant l'etern rival com si d'un títol es tractés.

Amb tot, el Barça, tot i aquest empat sense gols, iguala la millor dinàmica amb Luis Enrique a la banqueta i ja suma divuit partits oficials sense conèixer la derrota.