El Barcelona va signar una nova golejada, aquest cop contra el Betis (4-0), per tancar un 2015 de somni en què ha guanyat cinc títols i que en la present Lliga, a manca d'un partit pendent al camp de l'Sporting, es manté en el liderat. Tot i l'amplitud del marcador, el Barça només se li va posar de cara el partit a partir del primer gol, d'una acció gens clara que va acabar en un penal que Neymar va fallar, i ja en la segona part, quan després el tercer de Suárez el Betis es va desinflar i va perdre la tensió i la contundència amb la qual s'havia mostrat en el primer acte.

La dinàmica de la primera part, en què l'agressivitat del Betis havia tenallat a Barcelona, es va trencar poc abans de la mitja hora en una acció que va ser un punt d'inflexió, quan Sergio Busquets va enviar en profunditat a Messi, i l'Adán va sortir amb força amb els punys, va desviar la pilota i va atropellar l'argentí, una acció que va acabar en penal davant la sorpresa de tots, especialment dels jugadors del Betis. En el llançament, Neymar va relliscar i la pilota va impactar contra el travesser i davant el rebuig tres jugadors van anar a buscar la pilota, Suárez, Westermann i Rakitic; el croat va fer clara falta al jugador bètic, que fet i fet va acabar marcat el gol en pròpia porta (1-0). El moment del gol va crear molts dubtes, ja que ni l'assistent ni l'àrbitre acabaven de donar el gol, mentre els barcelonistes ja ho estaven celebrant i la pilota va acabar anant al centre del camp.

Un cop dur per a un Betis que fins llavors havia aguantat bé a Barcelona, i fins i tot en dues accions anteriors va poder haver tret petroli en les seves aproximacions a l'àrea blaugrana: primer Cejudo al 23 va llançar un fort xut que va exigir a Bravo, i en una jugada següent en què Ceballos va regatejar a Rakitic, va entrar a l'àrea i davant la sortida de Bravo va dubtar fins que Alves per darrere li va tallar la pilota.

El Barcelona, que poc havia fet fins a la mitja hora, amb constants imprecisions, es va trobar amb la jugada del penal al 25, en què Messi va haver de ser atès fora del camp mentre el seu equip marcava el primer gol, i el consegüent abatiment del rival, que poc després del gol en pròpia porta va encaixar el segon, en una passada precisa de Neymar l'argentí, quei en el seu 500è partit amb la samarreta blaugrana marcava el 2-0.

A més, aquest 2-0 significava per al Barcelona igualar la marca que fa uns anys va registrar el Madrid amb 178, el rècord de gols en un any natural.

L'apatia que havia mostrat el Barcelona en el primer tram va donar pas a una trobada molt més controlat, també en part perquè l'ànim del rival s'havia ressentit, ja que a més va arribar a perdre a dos jugadors per lesió (Bruno i Westermann).

Suárez, en el 38, va desaprofitar l'ocasió de marcar el tercer, quan va rebre una passada precisa de Messi, va driblar Adán, i una mica escorat, però amb la meta ja buida, va enviar al lateral. Més precís es va mostrar l'uruguaià, quan en un robatori de pilota, Busquets ho va assistir al segon minut de la segona part perquè davant la sortida d'Adán, aquest cop sí el punta culer el batés (3-0) i superés el rècord de gols en un any (179).

La sentència havia caigut sobre un Betis que va baixar la intensitat i davant d'això el Barcelona es va sentir molt còmode i va començar a moure la pilota amb la llibertat que agrada als seus jugadors. Luis Enrique també va moure la banqueta, per donar més descans als seus (havia deixant fora de l'onze Piqué, Iniesta i Alba), i va substituir a Busquets, donant entrada a Bartra, que en la primera acció va regalar una pilota que a punt va estar de significar el 3-1.

Al marge d'aquest ensurt, el Barcelona va tornar a prendre el partit i amb això el control de la pilota. Adán, en el 61, va veure com Neymar li enviava una pilota al pal i va haver de fer una gran aturada per evitar un nou gol de Messi, en la següent acció. Una altra vegada el porter del Betis, en el 69, va treure una mà per evitar que l'argentí marqués de falta directa. La pilota, després de ser desviat per Adán, va rebotar al travesser. El travesser va tornar a ser protagonista en l'àrea bètica en el 72, quan en un gran contraatac blaugrana Alves va fer un centre-xut i la pilota es va estavellar al pal. En l'estira i arronsa blaugrana, un altre contraatac del Barça va acabar amb una nova intervenció d'Adam per evitar el quart als peus de Suárez.

L'episodi d'aclaparament en els domini bètics va concloure amb un llançament al travesser de Messi en una falta directa. La negació del Betis va quedar manifesta en el 80, quan en un córner que ha pentinat una bètic va acabar amb la pilota franca a Pezzella, que la va enviar als núvols quan el gol semblava el més fàcil. El Barcelona va arrodonir la nit amb un gran gol (4-0) iniciat amb un contraatac de Neymar, que va acabar amb una assistència del brasiler d'esquenes i finalitzat per Luis Suárez, en el seu segon gol. D'aquesta manera, els blaugrana acomiaden aquest 2015 amb una golejada que va deixar l'afició ben refeta.