L'entrenador del Barcelona, ??Luis Enrique Martínez, va voler treure transcendència a l'actuació de Bikandi Garrido en la victòria contra el Betis (4-0), en assegurar que els errors arbitrals són «una cosa lògica i normal». A diferència del seu homòleg a la banqueta, Pepe Mel, que es va mostrar molt crític amb el penal en contra xiulat per l'àrbitre basc en el minut 27, el preparador blaugrana va preferir no jutjar la seva actuació. «En el futbol, ??s'equivoquen a favor i en contra. No em tallo les venes quan s'equivoquen en contra, i tampoc ho faré quan s'equivoquen a favor. Que els àrbitres s'equivoquin és una cosa lògica i normal. Els passa a tots els equips, a tots els àrbitres. No ho puc controlar», va assenyalar.

Luis Enrique va elogiar el partit dels seus jugadors davant el Betis amb què van tancar un any «molt bo» al llarg del qual han sumat cinc dels sis títols possibles i han superat el rècord de gols transformats en un any natural (180). «Ens ha costat en aquest inici de partit. Quant a intensitat i ganes hem estat en la mateixa línia que en 2015. Felicito l'equip per aquest ímpetu, és el millor missatge de cara a aquest 2016 que començarà en breu». Un any nou en el qual Luis Enrique no dubta que «l'objectiu és tornar a guanyar, oblidar-se del que ha passat i tornar a estar amb possibilitats de guanyar títols».

Mel, indignat

«He jugat de davanter tota la meva vida. Tant de bo m'haguessin xiulat un penal perquè el porter treu els punys», va criticar un idignat Pepe Mel. El tècnic lamentava la forma de perdre. «M'hauria agradat que ens haguessin superat sense regals. Són molt bons, i no necessiten que l'àrbitre xiuli un penal que només veu ell».