L'ombra del dopatge torna a perseguir l'atleta de Lloret de Mar Àngel Mullera, aquesta vegada per haver-se saltat un control l'estiu passat. El cas va saltar a escena perquè el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicava ahir una resolució del Consell Superior d'Esports signada per Miguel Cardenal on s'anunciava que li retiraven la condició d'esportista «d'alt nivell» per haver estat «sancionat per una infracció en matèria de dopatge». Aquest càstig encara no s'ha fet públic de manera oficial per part de l'Agència Espanyola de Protecció de la Salut a l'Esport, però fa referència a un capitol que es va produir l'estiu passat a Lloret.

Mullera estava citat a les pistes d'atletisme per sotmetre's a un control, s'hi va presentar, però els encarregats de fer-lo no hi van anar. L'atleta gironí se'n va tornar cap a casa i una estona després va rebre allà la visita dels «vampirs». Va ser aleshores quan es va negar a fer-se l'analítica «perquè els agents van intentar accedir al meu domicili violant la meva intimitat i els vaig convidar a fer-me el control en un altre lloc», explicava ahir el mateix Mullera en un comunicat. Segons l'atleta «immediatament després de l'incident vaig contactar amb l'Agència antidopatge per correu electrònic per posar-me de nou a la seva disposició i des d'aquell moment he seguit localitzable en el lloc oficial, a les hores decidides al seu dia, per passar qualsevol mena de control i mai s'han personat». «Vull deixar ben clar que en cap moment m'he negat a passar un control antidopatge i sempre he seguit amb rigor les normes i procediments», afegeix Àngel Mullera en la seva nota, emesa des de Portugal, on està de vacances.

Més enllà de perdre la seva contició d'esportista d'elit davant del Consell Superior d'Esports, el pitjor és que l'atleta de Lloret s'exposa a una sanció de dos anys que podria amenaçar molt seriosament la seva carrera. Mullera, que sí que ha rebut a nivell personal la suspensió i els motius, de seguida es va posar en contacte amb els seus advocats per presentar recurs davant del Tribunal d'Asministratiu de l'Esport (TAD). «Considero injust el càstig», va assenyalar en el comunicat, on explica que tot aquest capítol, de moment, li ha costat «la suspensió temporal de la meva llicència federativa».

Mullera, tres vegades campió d'Espanya de 3.000 obstacles i medalla de bronze a l'Europeu de Zuric 2014, té 31 anys i en els últims temps s'ha vist esquitxat per diverses polèmiques amb l'ombra del dopatge de fons. Pocs dies abans dels Jocs de Londres 2012, el diari As va publicar uns suposats correus electrònics que delatarien que s'havia posat en contacte amb un proveedor de productes dopants. Tot i que inicialment la Federació el va excloure dels Jocs per les pressions del CSD i el COE, Mullera va aconseguir competir a Londres gràcies al recurs que li va acceptar el TAS.

El 2013 se li va detectar cortisona als campionats d'Espanya, que havia guanyat, tot i que va al·legar que és asmàtic crònic i va poder evitar la sanció. En aquell moment l'atleta de Lloret declarava al Diari de Girona que era víctima «d'una persecució» i recordava que prenia el medicament des de feia 12 anys. «Em sento perseguit sense cap fonament. Això no té cap fonament, com tampoc les irregularitats que em van imputar i que per poc em deixen sense participar als Jocs de Londres».