El pilot gironí Dani Oliveras encetarà aquest dissabte la seva tercera presència consecutiva al ral·li Dakar, que en aquesta edició 2016 es desenvoluparà entre l'Argentina i Bolivia. Després d'un últim mes preparant a consciència la prova més dura del món amb sessions de gimnàs intensives i molta pràctica al damunt de la moto i la bicicleta, ahir era el dia escollit per emprendre viatge cap a Buenos Aires. Divendres s'han de passar les verificacions i l'endemà arrencarà l'aventura, que Oliveras, després de dos anys vivint-la amb l'equip Gas Gas, farà com a integrant de l'Himoinsa Racing Team al costat de pilots com Iván Cervantes, Gerard Farrés, Rosa Romero i Antonio Gimeno.

La fallida del projecte de Gas Gas va estar a punt de deixar el pilot de Vilablareix sense opcions de seguir la seva carrera al món del motor. Anar al Dakar requereix un pressupost mínim d'uns 70.000 euros i Oliveras es veia incapaç de poder-los reunir. La seva sort va començar a canviar quan Gerard Farrés, company seu a Gas Gas, va fitxar per l'Himoinsa. A l'agost va rebre la trucada definitiva que li confirmava que aquesta estructura comptava també amb ell. A més, li van oferir un projecte de tres anys que li permetrà mantenir-se a l'elit del motociclisme i seguir treballant a l'empresa familiar.

En aquest tercer Dakar seguit Oliveras actuarà de motxil·ller de Rosa Romero, la dona de Nani Roma. En l'edició de 2015 el pilot gironí va abandonar per una caiguda que li va provocar un trencament en un dit de la mà dreta. El 2014, en el seu debut, va ser 36è.