L'exjugador del Bordils, que aquest estiu va fer el salt a la Lliga Asobal de la mà del Villa de Aranda, explica des de la població gironina, aprofitant les vacances de Nadal, la seva experiència després de completar amb èxit la primera volta del campionat. El lateral es mostra convençut que el seu exequip aconseguirà la permanència per tercera temporada consecutiva a Plata.

Quina valoració fa del seu debut a la Lliga Asobal després d'haver-se jugat ja la primera volta?

Sincerament la valoració és molt positiva. Estic molt content. Les coses van bé, i l'equip està aconseguint grans resultats. La primera volta ha estat magnífica. A poc a poc m'estic adaptant a la lliga. Evidentment això no és una cosa que es faci avui per demà, però amb treball i paciència estic progressant. A Aranda de Duero la gent és molt oberta, i això sincerament també m'ha permès una adaptació molt ràpida.

Després de 15 partits, el balanç és de 8 victòries, 3 empats i 4 derrotes. Això ho fa tot més fàcil?

És evident, quan les coses funcionen, tot és més fàcil. De fet, són els millors resultats des de que l'equip és a l'Asobal. La gent a la ciutat està il·lusionada, i fins i tot hi ha qui pensa en Europa, però els jugadors sabem que això és molt llarg i que cal tocar de peus a terra.

Aprofitant l'aturada d'aquest mes de gener per la celebració de l'Europeu de Polònia, m'imagino que podrà veurà el partit del Bordils del dia 16 al Blanc-i-Verd contra el Nava?

Segurament no. Encara que no hi hagi lliga, ens haurem d'entrenar. De fet, serà com fer una pretemporada. De totes maneres, en cas que juguin a prop d'Aranda, aprofitaré per anar-los a veure, com ja vaig fer el dia que van jugar contra el Nava.

Què li va semblar el partit contra el Nava?

(Riu). No van tenir un bon dia. No els va sortir un bon partit, però estan bé. Tenen la gran sort de ser una autèntica família. La sensació de grup a Bordils és admirable i envejable. Quan els equips són professionals és molt més agradable si tens un bon grup com és el cas d'Aranda, però tampoc estàs obligat a fer-t'hi amic. Els equips ameteurs molts somien a tenir un vestidor com el que hi ha a Bordils, una pinya.

Quines creu que han de ser les claus del Bordils per segellar la salvació un curs més a Plata?

Complir a casa. Tal com està la lliga, si el Bordils compleix a casa com ho ha fet sempre no ha de tenir problemes per aconseguir la salvació. A més, el calendari els afavoreix, perquè els rivals més fluixos els vénen a casa en aquesta segona volta. Aquests són punts que no es poden deixar escapar.

Personalment, imagino que encara és aviat per parlar del seu futur?

A aquestes altures de la temporada això queda lluny. De totes maneres, realment això ara mateix és una cosa que m'importa poc. Únicament vull seguir progressant.