Entitats de la societat civil i del món de l´esport català consideren una "nova vulneració" del dret fonamental a la llibertat d´expressió la decisió de la UEFA de no estimar el recurs d´apel·lació del Futbol Club Barcelona contra la sanció de 40.000 euros pels crits d´independència i les estelades al partit de Champions contra el Bayer Leverkusen. L´Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, la Federació Catalana de Futbol i Drets han rebutjat l´actitud de la Unió d´Associacions Europees de Futbol (UEFA) de seguir sense atendre les raons dels socis que es van expressar al camp "de manera pacífica i democràtica".

Les entitats expressen el seu ple suport al Futbol Club Barcelona i al recurs que presentarà al Tribunal Arbitral de l´Esport (TAS) i reiteren que confien en la justícia ordinària perquè resolgui aquesta situació "rocambolesca".

Cal recordar que Drets va interposar el 17 de novembre una demanda contra la UEFA per vulneració de drets fonamentals en nom de diversos socis del club. La demanda va ser admesa a tràmit i segueix el seu curs. El text argumentava que una entitat privada no ha de coartar, afectar o condicionar mitjançant la imposició de sancions l´exercici de drets fonamentals reconeguts en la Constitució Espanyola.

Aquestes entitats també han fet una crida a la ciutadania perquè acudeixi "massivament amb estelades" al partit amistós que disputarà la selecció catalana contra Euskadi aquest dissabte dia 26 de desembre al Camp Nou.