Recomponent la plantilla. L'Spar Citylift Girona va salvar el «match ball» de Salamanca i, un cop classificats per a la Copa, el director esportiu de les gironines, Pere Puig, ha engegat la màquina per recomposar una plantilla amb l'objectiu d'aconseguir el que fa dies que repeteix Miguel Ángel Ortega: «Ser competitius a la Copa». El primer pas va ser l'arribada d'Italee Lucas, una escorta per oxigenar Noemí Jordana en els partits de Lliga, i el segon ahir amb el fitxatge d'un nou referent exterior: Chrissy Givens. «No l'hem fitxat amb la pressió que faci el mateix que feia Chelsea Gray. Són dues jugadores diferents», explica Puig, que defineix Givens com «una jugadora molt potent físicament, agressiva jugant, bona penetradora, amb capacitat per ajudar al rebot i que s'adapta molt bé als gustos del nostre entrenador (Ortega)».

I és que, amb tota seguretat, Givens no arriba al nivell de Chelsea Gray, una de les millors jugadores que ha passat per Girona en aquests anys de Lliga Femenina, però la nova aler de l'Uni és una jugadora amb experiència en el bàsquet europeu, potent físicament i amb capacitat anotadora. Chrissy Givens arriba d'una lliga forta, Turquia, i també ha passat per Bielorússia, Grècia o Romania. A la lliga turca, Givens va ser tallada fa unes setmanes pel Botas, curiosament el primer equip que va fer una oferta a Chelsea Gray abans que apareguessin els diners del Besiktas i l'Agü Spor per acabar de convèncer la nord-americana que deixés Fontajau. Amb el Botas, Givens tenia unes estadístiques de 7.5 punts, 4.2 rebots i 2 assistències per partit.

En els últims anys, Givens també ha jugat amb la selecció de Macedònia, té la nacionalitat d'aquest país balcànic, amb qui va disputar la fase de classificació per al darrer Eurobàsquet en la qual, tot i les continuades derrotes de la seva selecció, va fer molts bons números: 27 punts i 8 rebots de mitjana per partit. La millor actuació va ser contra la Bèlgica d'Anne Wauters quan Givens es va enfilar fins als 28 punts. La nova jugadora de l'Uni no ha competit mai en cap equip de la lliga de Macedònia i, de fet, el seu passaport va arribar gràcies a un d'aquests «fitxatges» estranys que determinades federacions fan per intentar millorar els seus resultats esportius. Un passaport que, però, servirà perquè Chrissy Givens pugui jugar tant a la Lliga Femenina com a l'Eurolliga. El seu cas és diferent del d'Italee Lucas que, tot i tenir un passaport cotonou (Angola), sí que ocupa plaça d'extracomunitària a Europa i l'Uni només la fa jugar a Lliga Femenina 1.

Chrissy Givens serà donada d'alta per jugar a l'Eurolliga el 6 de gener a la pista del Wisla Cracòvia, abans haurà debutat en Lliga el dia 3 a Madrid contra el CREF, en un moviment que esgotarà els canvis que permet la competició. Així, Miguel Ángel Ortega acabarà la competició europea amb aquest equip, totes menys Lucas, i amb el perill obert que una nova marxa o lesió no podria ser substituïda. El cas més perillós és el de Coulibaly, amb clàusula de sortida fins entrat al gener, que si marxés deixaria l'equip bastant coix. Almenys a Europa, perquè a la Lliga espanyola el club podria fitxar una pivot americana. Pel que fa a les lesionades, Artemis Spanou tornarà a Girona el 15 de gener per encarar la recta fina de la seva recuperació mentre que Anna Carbó va més endarrerida.