César Barrenechea, regidor del PSC i responsable de l'àrea d'esports de l'actual govern de Figueres va ser durant anys un reconegut àrbitre de futbol. Barrenechea va culminar la seva carrera esportiva com a Primera Divisió, xiulant a les grans estrelles. Aquests darrers sis anys també ha actuat com a delegat del Llagostera, club amb el qual ha viscut l'ascens meteòric fins a Segona A.

La temporada passada va deixar aquest càrrec per dedicar-se en cos i ànima a la regidoria figuerenca.

Aquests dies està fent la maleta. "L'estic carregant de roba i d'il·lusió", diu. No n'hi ha per menys. Ell forma part del grup d'àrbitres veterans que col·laboren desinteressadament amb la Fundació El Larguero de José Ramon de la Morena, entitat organitzadora del Torneig Internacional Laliga Promises Sub-12.

L'edició d'aquest any se celebra a Miami del 27 al 29 de desembre. César serà allà, "fent costat a la Fundació i a aquests joves futbolistes que són els més destacats del futbol mundial. Els arbitrem per ajudar-los a créixer com esportistes i com a persones", explica.

El llistat d'equips participants, de diversos continents, certifica la qualitat del torneig: Barça, Atlético i Reial Madrid, Sevilla, València, Borussia Dortmund, Juventus, Cristal Palace... noms consagrats del futbol europeu que lluitaran amb el Chicago Fire, el City o el Weston dels Estats Units, l'Asdpire Academy de Qatar, l'América de Mèxic, el Sagan Tosu del Japó o l'Estudiantes de l'Argentina.

Barrenechea no amaga que té un somni: "M'agradaria molt portar aquest torneig a Figueres. Quan sigui a Miami plantejaré el tema. Penso que ho hem de provar perquè és un esdeveniment que tindria molta repercussió".