A falta de tres dies per la disputa del Catalunya-Euskadi al Camp Nou (21.30), les previsions de la Federació Catalana de futbol són ambicioses i compten situar més de 50.000 espectadors a la grada. Així ho confirmava ahir el delegat a Girona, Jordi Bonet, convençut que dissabte es viurà a l'estadi del FC Barcelona «una altra gran festa del futbol català». De moment, segons va anunciar ahir la FCF, la demanda de localitats anticipades és tan alta que ja hi ha la meitat de l'aforament cobert i s'ha decidit ?obrir l'anella de la tercera graderia. «Totes les nenes federades tenen l'entrada gratuïta si abans assisteixen al Catalunya-Euskadi femení que es jugarà al Miniestadi, i per altra banda els jugadors federats poden adquirir sis entrades a cinc euros cadascuna. Hem posat preus molt econòmics per poder brindar un gran espectacle de futbol a tots els aficionats», afegia el representant de la Federació.

Els seleccionadors, Gerard López i Sergio González, anunciaran avui la llista de convocats, que sortiran de la preselecció de 41 jugadors que es va fer pública la setmana passada i on hi eren els gironins Fontàs (Celta), amb pocs números perquè està lesionat, Pau López (Espanyol) i Xumetra (Llevant). A ells s'hi hauria d'afegir Keita Baldé, futbolista del Lazio natural d'Arbúcies. Bonet no amaga que li hauria agradat veure algun futbolista del Girona i del Llagostera defensant els colors de Catalunya però va assenyalar que «s'ha volgut que l'equip estigués format pels millors, íntegrament amb jugadors de Primera Divisió i de prestigi internacional».

«El Catalunya-Euskadi és un partit de màxim nivell», explica per la seva banda el president Andreu Subies. Tots els jugadors que es donaran cita al Camp Nou juguen a la Primera Divisió Espanyola o a les millors lligues europees. «El partit no és cap amistós, hi ha un trofeu en joc. És el partit de tornada del que vam jugar a San Mamés. I volem guanyar aquest trofeu. El trofeu del Centenari», explica el dirigent de la FCF.

El partit d'anada va acabar amb empat a un amb gols d'Aritz Aduriz i Sergio García. En cas que el partit de Sant Esteve acabi amb aquest mateix resultat es procedirà al llançament de 5 penals. El trofeu és una rèplica de la Copa Catalunya, però amb la copa daurada que sustenten les quatre barres. Per al partit també s'ha dissenyat una pilota especial que es dirà FutCat Selecció.