El central Marc Bartra podria canviar el Barça pel Sevilla en aquest mercat d'hivern si Luis Enrique dóna el vistiplau a l'operació. Segons revelava ahir a la tarda el web del diari Sport el club andalús ja hauria fet la petició i ara la decisió estaria en mans de l'entrenador, que no ha acabat de comptar mai amb el defensa català. El sevilla busca un defensa després de la greu lesió del central Andreolli. Bartra seria una opció prioritària però també el retorn de Fazio, ara al Tottenham.

El president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va assegurar ahir que amb vistes a l'any 2016 els jugadors del primer equip de futbol «no volen parar de competir i seguir agradant» als socis.

En el tradicional dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació que segueixen l'actualitat del club blaugrana, el màxim mandatari del Barça es va mostrar optimista amb vista a repetir els èxits aconse?guits el 2015, quan el conjunt entrenat per Luis Enrique ha pogut conquistar cinc títols.

«Això no s'acaba. El 2016, els jugadors no volen parar, no volen deixar de seguir agradant als socis del Barça i no volen deixar de competir. I així és molt difícil que això es trenqui», va afirmar Bartomeu abans de fer un brindis amb els assistents al dinar.

Acompanyat pels trofeus de Lliga de Campions, la Copa del Rei, la Lliga, la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs, conquistat diumenge passat, Bartomeu va qualificar d'«històrics» els resultats aconseguits en l'últim any i va treure pit per ser «el club del món que té més títols internacionals».

«Fa un any us vaig dir que el 2015 seria un any de canvi, un any transcendent i dèiem que teníem confiança amb Luis Enrique i amb els jugadors. Ara acabem l'any. No ens equivoquem, el 2015 ha sigutl'any de confirmació que les coses es fan bé», va subratllar.

Amb vista al 2016, el president blaugrana va puntualitzar que serà un any d'«alegria i esforç» i va prometre que la junta directiva serà «exigent». Un futur que, segons Bartomeu, passa per ser «el club referent en el món» l'any 2021, cosa que passarà per complir el pla estratègic del club amb vista al pròxim lustre. «Les coses han de perdurar en la part social, econòmica i patrimonial», va afirmar en la cloenda del parlament.

Mentre a Barcelona Bartomeu i els seus directius dinaven amb els mitjans de comunicació, el davanter Lionel Messi arribava a l'Argentina per passar el Nadal a Rosario, la seva població natal, amb la seva família i després de guanyar el Mundial de clubs amb el seu equip.

Messi va arribar la matinada passada a la ciutat de Rosario, província de Santa Fe, al centre d'Argentina, amb la seva dona, Antonella Roccuzzo, i els seus fills, Thiago i Mateo, segons informava la premsa local.

Després de passar el Nadal amb la seva família, el de Rosario viatjarà a Dubai per assistir el 27 de desembre al lliurament de premis Globe Soccer Awards i després tornarà a Barcelona per enfrontar-se al Betis el 30 a la Lliga BBVA, en l'últim partit oficial de 2015. La lliga seguirà pocs dies després amb la primera jornada de 2016. El Barça visitarà l'Espanyol el dissabte 2 de gener (16.00).

Reconeixement per a Bravo

Claudio Bravo va ser elegit ahir com a millor futbolista xilè i esportista més destacat de 2015 pel Cercle de Periodistes Esportius del país sud-americà.

Bravo va rebre personalment el guardó en una cerimònia celebrada a Santiago de Xile en la qual també van ser premiats els millors esportistes xilens de l'any en gairebé seixanta disciplines i atletes paralímpics.

Els periodistes esportius del país austral van valorar el gran any del porter, que ha guanyat cinc títols amb el Barcelona i la Copa Amèrica amb la selecció del seu país. Bravo va demanar al govern suport econòmic per a la resta d'esportistes que no tenen els «privilegis» dels futbolistes.