El Madrid va golejar un Rayo Vallecano valent, que havia remuntat el gol inicial de Danilo explotant una fragilitat mental que instal·la en les contínues turbulències a l'equip de Rafa Benítez, perpo amb les expulsions de Tito i Raúl Baena el conjunt blanc va trobar el camí cap a un triomf que no calma la crispació social (10-2).

Ni els gols calmen els temps difícils que es viuen al madridisme. El divorci afició-Benítez es va fent més gran i serà complicat que ja arribi a cicatritzar. Assenyalat des que el seu nom va sonar per megafonia i qüestionat per una imatge feble, de pura desconnexió en el primer acte, que converteixen al seu equip en el que més gols encaixa a pilota parada, amb una passivitat que va fer somiar uns minuts el Rayo Vallecano.

Si a un equip modest que acudeix amb valentia a una cita com la del Santiago Bernabéu se li castiga el seu esperit ofensiu amb un gol als tres minuts, el més normal és canviar el manual i replegar-se. Són aspectes que no entren en el llibre d'estil de Paco Jémez, al qual els números el maten però a qui el futbol defensa. Instal·lat en àrea madridista en els primers compassos, una acció plena de velocitat va passar de Kroos a Bale i assistència a Danilo que va marcar el primer en el pitjor càstig.

Però el Rayo encara aquest tipus de partits sense res a perdre. Va anar darrere el Reial Madrid i va trobar ràpid el premi. Un cop de cap d'Amaya a un córner, sense oposició i amb Keylor Navas mal situat dins de la seva porteria, va ser l'empat. Un altre error defensiu a pilota aturada d'un equip que es va desconnectar i va mostrar la seva fragilitat mental en un moment de plena inestabilitat.

En 120 segons l'avantpenúltim de la Lliga va remuntar al Bernabéu apoderant-se de la pilota. Jozabed va omplir d'orgull la barriada de Vallecas amb una altra rematada a la xarxa sense oposició, amb els centrals blancs mal col·locats i Danilo sense saltar. L'embolic ja estava muntat. L'afició madridista, que venia cremada per la imatge de la primera part del Madrigal i la derrota després de la punxada del Barça, va explotar davant l'actitud. Cristiano responia amb gestos des de la gespa als seus aficionats.

La bogeria es va traslladar de bàndol i Tito va tirar per terra tot el mèrit del Rayo als catorze minuts. En una zona sense perill, amb excés d'ímpetu, va entrar en planxa, va clavar els tacs al turmell de Kroos i es va guanyar la vermella directa. El panorama canviava de cop quan segons abans Jozabed va tenir a les botes l'1-3 però el seu xut amb l'esquerra va topar amb Keylor.

Els nervis van instal·lar la manca d'ordre en un equip de Benítez, cosa inèdita. Es respirava la tensió quan el Rayo seguia dominant amb deu jugadors, però la qualitat individual de les estrelles blanques començaven a generar ocasions. En una gran centrada de Danilo, Bale posava la igualada amb un precís cop de cap.

El duel va morir als 25 minuts. El col·legiat Iglesias Villanueva va veure un agafada dins l'àrea de Baena a Ramos i li va mostrar amb rigorositat la segona groga. El gol de penal de Cristiano i quedar-se amb nou més d'una hora, amb 3-2 al marcador, va convertir el somni rayista en malson. Atordit, va trigar el Reial Madrid en interpretar l'escenari plàcid que se li quedava. Amb espais tan sols havia de imprimir velocitat al toc de pilota per massacrar al Rayo. Va aparèixer la fam de Bale, per signar un doblet abans del descans i el passeig es va perllongar a la represa.

Sense forces després del gran desgast i en inferioritat, els rayistes van mirar cada minut que queia en el marcador mentre els madridistes es fixaven en els gols. Amb fam de revertir la seva situació no s'apiadaron del veí. Benzema s'estrenava a passada de James. Yoel li treia un mà a mà Cristiano abans que signés el seu doblet i que dues arribades de Lass aixequessin aplaudiments d'admiració del públic local al seu rival.

El 7-2 va ser el gol que més va agradar a l'afició del Bernabéu. James va lluitar una pilota que se n'anava i d'un toc a l'espai va veure Cristiano que va assistir a la cursa de Bale. El gal·lès signava un pòquer de gols en una acció en què la intenció era assistir Cristiano però el rebuig el va deixar sol per marcar. I el tancament d'un dia en el qual Benítez va deixar sense un minut Isco, el va posar Benzema amb dos nous gols que reafirmen la millor arrencada golejadora de la seva carrera.