L'Espanyol ha tornat a demostrar, en el segon partit amb Constantin Galca com entrenador, la seva versió més intensa i ofensiva i ha acabat per desmuntar el Las Palmas, que no s'ha deixat intimidar fins a la segona meitat, al Power8 Stadium, amb un gol de Caicedo en el minut 68.

En els primers compassos, l'aposta ofensiva de Galca, que ha repetit amb Gerard Moreno, Caicedo i Marco Asensio a la zona ofensiva, ja ha donat resultat.

L'Espanyol ha estat el propietari del partit. De tota manera, amb prou feines ha arribat amb claredat a l'àrea de Varas. Malgrat el seu dinamisme i insistència, la defensa canària no passava dificultats a Cornellà.

Las Palmas no ha arrencat impressionada pel desplegament en atac blanc-i-blau. Al contrari, buscava el contraatac i ha gaudit d'una ocasió que ha perdonat Nauzet en el minut 17. Aythami ha iniciat la jugada superant a la defensa amb un passe llarg, creant incertesa en zona de perill. El canari ha agafat el rebuig i no ha apuntat bé.

L'amfitrió ha mantingut la calma i ha aguantat la pressió en camp rival. Hernán Pérez, a la mitja hora, ha creat la millor oportunitat per als periquitos: regat del paraguaià i assistència per a Marco Asensio, tapat per Vicente Gómez. La segona línia de l'Espanyol tampoc ha pogut aprofitar la rematada.

Els catalans han protagonitzat les ocasions del tram final de la primera meitat, encara que seguien sense perfilar-les. Las Palmas, de la seva banda, havia de recuperar el bon posicionament de l'inici. Amb aquestes assignatures pendents se'n han anat al descans i cap entrenador ha fet canvis en la represa per superar-les.

Tot i així, l'Espanyol ha semblat entendre millor la lliçó que els de Setién. En pocs minuts, Gerard ha examinat dues vegades a la defensa canària.

També Caicedo ha aixecat a la grada amb un remat forçat després d'una falta llançada per Salva Sevilla. Del visitant no hi havia notícies a dalt: Nauzet i Araujo amb prou feines apareixien.

El bloc groc, de rosa a Cornellà, havia perdut el control del xoc. S'aferrava a la seva defensa davant el monòleg local. El risc cada vegada era més alt, com també el lluïment de Varas. El porter sevillà ha exhibit una mà felina per salvar la rematada de Hernán Pérez en el 60.

Caicedo, després del canvi de Gerard Moreno, s'ha convertit en la referència. I ho ha aprofitat. En el 63 s'ha perfilat massa per marcar el primer, però ha pres nota i ho ha corregit en la següent acció. Gol de l'equatorià amb un bon centre de Javi López des de la dreta. La pressió en la sortida de pilota ha donat els seus fruits.

Galca ja tenia el seu premi. Las Palmas estava noquejat. De fet, s'ha deslliurat per molt poc del segon en cinc minuts. Caicedo ha tornat a ser de nou el protagonista. L'internacional, sol davant el porter després d'un passe de Salva Sevilla, molt actiu, ha fallat les seves bicicletes en l'un contra un i ha perdonat el 2-0.

Els de Setién han pressionat en el desenllaç, però la tensió local era més gran. Els canaris no filtraven passades a Araujo ni a les bandes davant la intensitat blanc-i-blau en el robatori. I els periquitos tampoc es relaxaven a dalt: Abraham ha estavellat la pilota contra el pal en el 84. No ha canviat el resultat, però la sentència ja estava clara.

- Fitxa tècnica:

1 - Espanyol: Pau López; Javi López, Álvaro, Roco, Duarte; Diop, Víctor Sánchez (Abraham, min.78); Hernán Pérez, Marco Asensio, Gerard Moreno (Salva Sevilla, min.57) i Caicedo (Burgui, min.85).

0 - Las Palmas: Vares; Simón, Aythami, Hernán Santana, Castellano; Roque Mesa (Culio, min.77) Vicente; Momo, Tana (El Zhar, min.57) Nauzet (Willian, min.62) i Araujo.

Gols: 1-0: Caicedo, min.68.

Àrbitre: Melero López (Comitè madrileny). Va amonestar a Diop (min.19), Hernán Santana (min.34), Gerard Moreno (min.50), Aythami (min.56), Roque Mesa (min.59), Hernán Pérez (min.78), Salva Sevilla (min.90) i Willian (min.90).

Incidències: Partit de la setzena jornada de la Lliga BBVA disputat al Power8 Stadium davant de 17.121 espectadors.