L'Spar Citylift Girona no faltarà a la Copa de la Reina. Tot i perdre ahir de 23 punts a la pista del Perfumerías Avenida, l'equip de Miguel Ángel Ortega ha tancat la primera volta tercer i, per tant, es va adjudicar l'últim bitllet per al torneig que es jugarà al febrer a Sant Sebastià gràcies al millor average respecte al Gernika. La victòria del Conquero a la pista del Mann Filter va deixar les andaluses com a segones, per darrere de l'Avenida, amb la condició de cap de sèrie. A partir d'aquí, tot el que vingui a partir d'ara per a l'Uni només pot ser per millorar. Les vacances de Nadal, amb l'objectiu de ser a la Copa complert, aniran bé per oxigenar un equip que segueix donant símptomes d'esgotament i que necessita culminar la recomposició que reclama l'entrenador per afrontar la segona part de la temporada amb les màximes expectatives. Però ningú pot oblidar que l'Uni, després de la marxa de Gray i la lesió de Spanou, ha jugat amb foc i ja acumula tres derrotes seguides en una Lliga Femenina que, fins a finals de novembre, tenia dominada en competència amb l'equip de Salamanca.

Fa ben poques setmanes s'intuïa que el partit d'ahir havia de servir per determinar el primer i el segon lloc del campionat. Ves per on, va determinar que l'Avenida es proclama campió d'hivern i l'Uni tanca el 2015 tercer, tres victòries per sota, i amb el Gernika i el Mann Filter trepitjant-li els talons. Ahir amb prou feines les gironines van poder fer pessigolles a l'Avenida. L'equip d'Alberto Miranda, que havia perdut els cinc precedents contra l'Uni, esperava les gironines amb el ganivet entre les dents i, de seguida, dos triples de Marginean i Gemelos situaven un 13-6 a partir del qual ja sempre més es va haver d'anar a remolc. L'Uni només vivia de Jordana, autora amb tres triples dels nou primers punts de les visitants. Al final del primer quart, 19-12, gràcies a un altre triple, en aquest cas, de la debutant Lucas.

Wúrzburg bullia. Reclamava no tenir pietat de l'Uni. I el Perfumerías va aprofitar la feblesa de l'equip de Girona. Silvia Domínguez, Leo Rodríguez i Gabi Marginean lideraven el conjunt de Salamanca, que al descans dominava de 15, 37-22, per alegria de l'afició castellana. Tots els punts de l'Uni havien arribat des de 6,75 i amb un tir lliure. L'estadística de llençaments de dos era alarmant: 0/13.

A l'inici del tercer quart, l'Spar Citylift va protagonitzar els seus millors minuts, situant-se -8 (37-29) gràcies a un parcial de sortida de 0-7. Va ser un miratge perquè de seguida el Perfumerías va tornar a centrar-se en defenda i ràpidament va recuperar l'avantatge perdut per anar-se'n al darrer parcial amb el partit sentenciat (54-39).

L'últim quart només va servir per acabar d'engrandir la ferida de l'Uni Girona. A 5:20 pel final la diferència arribava als 20 punts (63-43) després d'un triple de Leo Rodríguez. L'equip d'Ortega va estar cinc minuts sense anotar, i va acabar encaixant un 11-0 de parcial (69-46). A Salamanca no hi havia res a fer. Era hora de mirar què passava en altres pistes i, per fortuna, tot i perdre la condició de cap de sèrie, l'Spar Citylift serà a la Copa.