L'Espanyol va tornar a demostrar, en el segon partit amb Constantin Galca com entrenador, la seva versió més intensa i ofensiva i va acabar per desmuntar el Las Palmas, que no es va deixar intimidar fins a la segona meitat, amb un gol de Caicedo al minut 68.

L'equip catalàr va tenir el control del partit ja des dels primers minuts, tot i que, amb prou feines, va arribar amb perill a la porteria de Javi Varas i no va inquietar la defensa canària.

Els visitants buscaven el contraatac i van gaudir d'una ocasió, al minut 17, en la qual Nauzet va perdonar. Aythami va iniciar la jugada superant la defensa amb una passada llarga que la defensa va rebutjar malament. Això ho va aprofitar Nauzet, però el xut va sortir desviat.

Els blanc-i-blaus van mantenir la calma i van aguantar la pressió en camp rival. Hernán Pérez, a la mitja hora, va crear la millor oportunitat per als locals: regat del paraguaià i assistència per a Marco Asensio, ben tapat per Vicente Gómez. La segona línia de l'Espanyol tampoc va poder aprofitar la rematada.

En el tram final de la primera part, l'Espanyol va tornar a agafar el timó i va aconseguir fer recular, altra vegada, Las Palmas, que van poder aguantar l'escomesa final dels catalans.

Tot i així, l'Espanyol va semblar entendre millor la lliçó que els de Setién. En pocs minuts, Gerard va examinar dues vegades la defensa canària i Caicedo també va tenir les seves opcions.

Després del canvi de Gerard Moreno, l'equatorià es va convertir en la referència. I ho va aprofitar. En el 68 va aprofitar una bona centrada de Javi López per enviar la pilota al fons de la xarxa.

Galca ja tenia el seu premi i l'equip, més confiat després del gol, s'abocava una i altra vegada a l'àrea visitant, tot i que sense trobar el gol de la sentència.