El Barça i el River Plate es ju?guen aquest matí a Yokohama la final del Mundial de Clubs, un duel on l'equip català surt com a favorit, amb Messi i Neymar a l'onze titular després de superar les seves respectives molèsties físiques.

L'argentí i el brasiler, que es van perdre la semifinal del torneig per un còlic nefrític i un trencament fibril·lar, respectivament, es van entrenar ahir amb aparent normalitat amb la resta de l'equip, encara que Luis Enrique no va voler aclarir la incògnita i es limitava a dir que tots dos "s'estan recuperant". Amb o sense ells, l'entrenador del Barça va evitar posar al seu equip l'etiqueta de favorit.

"Ens posen de favorits en cada partit, ja ens ho coneixem. Ja hem vist que aquest favoritisme no sempre porta a bon port i en el futbol les sorpreses estan a l'ordre del dia", va assegurar el tècnic asturià. En la línia del que destaca Luis Enrique, a la retina queden les inesperades derrotes, en aquest mateix escenari de Yokohama, del Barça de Rijkaard i Ronaldinho davant l'Internacional de Porto Alegre el 2006 o la més recent del Chelsea, dirigit llavors per Rafa Benítez, el 2012 davant el Corinthians.

Una de les grans novetats del conjunt barcelonista serà Leo Messi. El jugador apunta a titular després de l'inesperat còlic nefrític que va patir només arribar al Japó. Tota l'expedició estava pendent de l'estat de l'argentí, que després d'expulsar la pedra ja va poder entrenar-se amb el grup amb una normalitat aparent, i sembla que formarà part a l'onze titular amb els seus dos companys del trident atacant, Luis Suárez, en un gran estat de forma i Neymar, que ja es va assentar a la banqueta en el partit de semifinals davant el Guangzhou i que també sortirà de sortida per jugar contra l'equip argentí, en un partit on hi ha un títol en joc.

Els jugadors del River Plate encaren aquest matí la possibilitat de fer història pel club i el futbol argentí. El tècnic de l'equip, Marcelo Gallardo, no va voler revelar l'alineació ni possibles plantejaments, però va reconèixer l'exigència de "jugar un partit gairebé perfecte per tenir possibilitats, per poder contrarestar el grandíssim potencial que té el Barça en l'àmbit individual i col·lectiu".

També va insistir que el Barça compta amb grans futbolistes i River amb "un gran cor". L'equip 'milionari' comptarà a més amb els milers de seguidors argentins que han creuat el món de cap a cap per animar l'equip a l'Estadi Internacional de Yokohama, on hi podria haver uns 16.000 aficionats de River Plate.

A l'emotivitat de poder aconseguir el seu primer Mundial de Clubs, s'uneix també la d'acomiadar dos jugadors molt estimats per l'afició, Carlos Sánchez i Matías Kranevitter, que jugaran el seu últim partit a l'equip abans de fitxar pel Monterrey mexicà i l'Atlètic de Madrid, respectivament.