El Barça va fer ahir el seu primer entrenament per preparar la final del Mundial davant River Plate amb la presència de Neymar i l'absència de la seva gran estrella, Lionel Messi, que va ser baixa en la semifinal per culpa d'un còlic nefrític. Tot i això l'astre argentí ja va expulsar la pedra i tot indica que estarà a disposició de Luis Enrique pel partit de demà (11.00). El futbolista hauria confessat al seu entorn més proper que es troba millor i avui, després d'haver descansat aquesta nit, caldrà veure si està en condicions d'entrenar.

La postura oficial del Barça és que la decisió de si Messi juga o no la prendrà l'entrenador, Luis Enrique, en l'últim moment. En l'entrenament d'ahir sí que hi era el brasiler Neymar, que ha estat baixa des que el passat 8 de desembre va patir un trencament fibril·lar en un escalfament i al qual se'l va veure exercitar-se amb la pilota per primera vegada des que l'expedició blaugrana va arribar al Japó el passat 14 de desembre. Durant els 15 minuts d'entrenament als quals els mitjans de comunicació van tenir accés, a Neymar se'l va veure fent broma amb els ?com?panys i tocant pilota amb normalitat.

Això apunta a una recuperació gradual del davanter i a la possibilitat que jugui alguns minuts ?diu?menge o fins i tot surti d'inici.

La sessió d'ahir va tornar a tenir lloc a l'Estadi Mitsuzawa, seu del Yokohama F.C. i escenari dels dos primers entrenaments que els barcelonistes van dur a terme en terra japonès.

A l'exterior del recinte s'hi van reunir uns 400 aficionats, la majoria japonesos, que van animar enèrgicament l'equip durant la seva entrada a les instal·lacions malgrat la baixa temperatura que es registrava a Yokohama (uns 11 graus centígrads).

A la sortida de l'entrenament, el lateral Jordi Alba es va acostar a signar les samarretes i bufandes de diversos nens que es comptaven entre els aficionats culers.