El FC Barcelona ha guanyat aquest dijous el Guangzhou Evergrande (3-0) a l'International Stadium de Yokohama gràcies a un 'hat-trick' històric de Luis Suárez, l'únic a aconseguir-ho en un Mundial de Clubs amb el format actual, i a un Andrés Iniesta pletòric en la creació per portar els blaugranes a la final de diumenge contra River Plate, en què buscaran el seu tercer ceptre intercontinental i repetir el bon joc desplegat contra el campió asiàtic, que no ha tingut cap opció.

Els blaugranes han estat clars dominadors del partit a excepció d'algun ensurt per via d'ocasió concedida al rival. Però, en general i amb Andrés Iniesta amb la batuta, l'equip de Luis Enrique ha portat el pes del partit. El manxec ha mogut els fils en l'atac i el Barça ha tingut bones ocasions per inaugurar el marcador, contra un Guangzhou tancat al darrere que renunciava a la pilota fins a l'extrem, i després per tenir un marcador més clar encara.

Si Iniesta ha estat el creador, el mag, l'assistent, aquesta vegada li ha tocat a Luis Suárez ser el rematador i ho ha fet amb encert. Ha acceptat aquest paper de bon grat i, amb els seus tres gols, ha donat el pas a la final al seu equip. No hi era Neymar i ha estat baixa d'última hora Leo Messi, amb un còlic nefrític, però l'uruguaià no els ha trobat a faltar, sinó que ha volgut enviar-los un missatge ben clar: 'Tranquils, que jo aquí estic'.

Aquest triomf permetrà a Neymar i Messi, si es recuperen a temps, jugar la final de diumenge contra River Plate. Els 'Millonarios' van tenir més problemes que el Barça per accedir a aquesta lluita pel títol, i van guanyar per la mínima els amfitrions del Sanfrecce Hiroshima (0-1) amb un gol afortunat i aïllat que va tapar les moltes ocasions salvades pel seu porter, Marcelo Barovero, que va ser l'heroi de River.