La participació de Neymar en aquest Mundial de clubs perilla més que seriosament. No només per a la semifinal contra el Guangzhou de demà, que sembla quasi impossible que hi pugui ser, sinó també per una hipotètica final, diumenge que ve. El jugador brasiler tampoc es va entrenar ahir amb els seus companys i cada vegada sembla més remota la possibilitat de participar a la final del torneig en el cas que el Barça aconsegueixi derrotar el Guangzhou Evergrande a les semifinals. Mentre Luis Enrique dirigia la sessió amb els seus jugadors ahir al matí, Neymar es va quedar al ?Royal Park Hotel de Yokohoma al costat del seu compatriota Douglas, també lesionat, recuperant-se entre el gimnàs i la piscina.

Neymar no s'ha entrenat des que va caure lesionat en la prèvia del partit de Lliga de Campions contra el Bayer Leverkusen. Malgrat que inicialment no hi havia un termini de recuperació per part del club, el temps estimat perquè estigués disponible eren d'unes dues setmanes. Ahir es va complir la primera setmana de baixa. Els temps de recuperació avancen segons el previst però a hores d'ara les previsions perquè pugui estar a la final no són gaire bones. Està totalment descartat per a la semifinal, la qual cosa farà que no pugui enfrontar-se al seu exentrenador Luis Felipe Scolari, mentre que les possibilitats que pugui jugar la hipotètica final són cada cop més negres.

Neymar ja no coixeja, segons s'ha pogut constatar en una de les poques aparicions públiques al Japó. A més a més ha començat a fer exercici físic al gimnàs però el fet que no hagi participat en cap entrenament és una clara demostració que no està per jugar. La idea del FC Barcelona és la que, en l'entrenament d'avui, ja pugui sortir de l'hotel i començar a treballar sobre el terreny de joc. Els metges tenien previst examinar-lo en les últimes hores per donar-li llum verd per fer un pas més en la seva recuperació. En el cas que els serveis mèdics donin el vistiplau a la seva presència a l'entrenament, Neymar podrà somiar a jugar uns minuts la final del Mundial de Clubs. Si no és així, Neymar no ?reapareixerà fins després de les vacances de Nadal. En cas que no estigui en condicions, el brasiler reapareixeria contra el Betis el proper dia 30 en la represa de la Lliga.

«Capacitats per suplir-lo»

Mentrestant Jordi Alba espera que el Barcelona allargui el bon moment de l'equip al Japó. «La situació de l'equip és immillorable», segura el lateral, que no busca excuses davant la segura baixa de Neymar a la semifinal de demà. «Sabem la importància que té. A dia d'avui és un dels tres millors jugadors del món i sabem el que aporta però el FC Barcelona està capacitat per prescindir dels jugadors que siguin. Tenim una plantilla molt àmplia tot i que Neymar sigui molt important per a nosaltres», assegurava el lateral de l'Hospitalet, molt «il·lusionat» per disputar la competició.