Aquests són els resums dels partits de bàsquet de l'última jornada de categoria sènior amb representació altempordanesa.

L'ESCALA A 90-61 CARDEDEU

Després de cinc derrotes consecutives el sènior A masculí de l’Escala es va retrobar amb el triomf davant el Cardedeu. En el dia que es presentaven els equips del club, i amb el pavelló ple, els nois d’Albert Clopés van sortir concentrats des d’un bon inici. L’encert en els triples al primer temps i la bona defensa al segon van ser determinants.

L'Escala: Esponellà (11), Vizcaíno (2), Capella (8), Company (12), Jaén (2), Danés (7), Usan (4), Alonso (16), Quintana (6), Cantenys (15), Dorca (5) i Litus Martini (2).

Triples: Company (3), Capella (2), Cantenys, Alonso, Quintana i Dorca.

Tirs lliures: 13/27.

Parcials: 19-16, 32-14, 18-13 i 21-18.

SALT C 76-79 VILAFANT

Important victòria del Vilafant a la pista del Salt C, en un partit molt treballat on els de Ful De Alcaraz i Bru Rovira es van mostrar molt més sòlids que en els darrers enfrontaments. Els vilafantencs, més encertats en la línia de triple, es mantenen sisens.

Vilafant: Vicente, Adrià, Nebot, Pere i Brun -cinc inicial-, Sergi, Capel, Quintana, Àngel, Fita, Castillo i Àxel. Parcials: 16-21, 16-23, 18-20 i 26-15.

CALDES DE MALAVELLA 75-70 GRIFEU

El Grifeu va deixar escapar el triomf a la pista del Caldes de Malavella, un rival directe a la zona alta, malgrat controlar el marcador fins a la mitja part. Les absències de jugadors llançanencs i l’encert dels locals en els darrers minuts va decantar la balança.

SANTJOANENC 62-66 ADEPAF

L’Adepaf va aconseguir la tercera victòria del curs contra un rival directe, el Santjoanenc, en una pista complicada. Tot i que els locals van sortir més ben posicionats, els de Jordi Marull van despertar a poc a poc i una diferència de 9 punts en el darrer quart van ser claus per emportar-se els dos punts.

Adepaf: Porras, G. Sanz (11), D. Garriga (2), X. Punset, Mckechnie (7), Coderch, A. Sanz (15), M. Garriga (8), G. Cardona (12), Balot (5), Ruano i Casanova (6). Tirs lliures: 14/28.

Faltes: 20 (Eliminat: G. Sanz).

Parcials: 17-10, 14-13, 12-19 i 19-24.

L'ESCALA B 63-55 MALGRAT

L’Escala B va superar el Malgrat en un partit dominat de cap a peus per l’equip de Goran Minic. Els escalencs es mantenen a la part alta de la taula abans de disputar el derbi altempordanès de la jornada a Castelló. / Ivan Garcia

FARNERS B 76-49 CASTELLÓ

El Castelló no va tenir el dia a Santa Coloma de Farners i va perdre un partit en què va tenir molts errors en defensa i poc encert en atac. La nota positiva pels de Jordi Sánchez és que recuperaran el capità Aleix Malirach, absent per lesió des de la pretemporada.

ESCOLÀPIES 56-78 LLAGOSTERA

L’Escolàpies va perdre una ocasió d’or per sortir de la cua, però va perdre davant un Llagostera que li torna a cedir la plaça de cuer. Els visitants van sortir molt més intensos.

LLORET 53-41 ADEPAF FEMENÍ

En la lluita per la sisena plaça, l’Adepaf femení va cedir a la pista del Lloret, on a la primera meitat les figuerenques van contrarestar la falta de centímetres en alçada amb accions de contraatac i bàsquets fàcils. El poc fons d’armari que tenia el tècnic Pitu Company els va acabar condemnant a la derrota.

Adepaf: Malirach (2), Ramos (2), Peré (6), Quera, Puig (9), Rebollo (7), Quintero (6), Rivero (9).

Tirs lliures: 9/21. Triples: 1 (I. Peré). Faltes personals: 17 (cap eliminada).

LLAGOSTERA 50-41 L'ESCALA FEMENÍ

El sènior femení de l’Escala va cedir dos punts a la pista del Llagostera. Amb aquesta derrota les de Susi Martí i Pau Esponellà sumen 5 victòries i 5 derrotes.

VILAFANT FEMENÍ 60-51 ONYAR

El Vilafant femení va guanyar els dos partits que va disputar el cap de setmana passat: divendres a la pista del Bàsquet Lloret (45-56) i dissabte a casa davant l’Onyar (60-51). Les de Pepe Socorro i Marçal Mallart van mostrant una important millora en el joc que les permet situar-se en tercer lloc.

Vilafant: Paula, Laia C., Laura, Mar, Marta, Clàudia, Nere, Ruth, Gio, Laia S., Carme.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.