El Celta de Vigo conserva el seu quart lloc a la Lliga després de guanyar per la mínima a l'Espanyol, un triomf materialitzat amb una genialitat de Iago Aspas i no exempt de patiment per als gallecs, ja que el seu rival, amb un home més des del minut 46, ha fregat l'empat a falta de sis minuts amb un remat de Raillo.

El Celta s'ha apoderat de la pilota des de l'inici però amb prou feines ha creat perill a un Espanyol ben plantat, amb dues línies de quatre molt juntes i esperant la seva oportunitat al contraatac o en una acció a pilota parada.

Movien la pilota els jugadors de Berizzo d'un costat a un altre però no trobaven la manera de superar el mur defensiu de l'Espanyol. La seva primera aproximació amb perill ha arribat en el minut 27 amb un xut massa creuat del belga Bongonda.

Però quan els celestes semblaven tenir més controlat el duel, ha despertat l'equip català, que ha fregat el gol sobrepassada la mitja hora de joc, primer amb un centre de Fonts al qual no ha arribat per poc Víctor Álvarez i després amb un remat de cap d'Álvaro que ha rebutjat Sergio Álvarez.

Ha reaccionat ràpid el Celta, que ha tornat a generar perill explotant una internada del danès Wass per la banda dreta que no ha encertat a finalitzar Bongonda. I poc després ha sigut Nolito el que li ha perdonat la vida a l'Espanyol al rematar massa fluix davant Pau López.

Buscava amb ànsia l'equip vingués el gol, i l'ha trobat al tall del descans amb una obra d'art de Iago Aspas: ha agafat la pilota al centre del camp, ha marxat amb qualitat del central Álvaro i amb una espectacular vaselina ha aixecat als aficionats dels seus seients.

Al minut de la represa el Celta s'ha quedat amb deu per l'expulsió del xilè Tucu Hernández, però ni això ha fet despertar a un trist Espanyol. A l'equip de Sergio González, que venia d'oferir una pobra imatge davant el Llevant, només l'ha salvat la falta de punteria del seu rival.

I és que els gallecs han disposat de nombroses ocasions per sentenciar el partit, però unes vegades els pals i altres la falta d'encert de Nolito (min.50) i Aspas (min.52) han allargat el sofriment gallec i han donat vida a l'Espanyol.

En els últims instants l'equip català s'ha bolcat i ha pogut aconseguir l'empat amb un remat de cap de Raillo que rebutjà Sergio Álvarez amb una espectacular estirada.

- Fitxa tècnica:

1 - Celta de Vigo: Sergio Álvarez; Wass, Hugo Mallo, Cabral, Planas; August Fernández, Tucu Hernández, Bongonda (Borja Fernández, m.70), Orellana, Nolito (Pape Cheikh, m.86); Iago Aspas (Guidetti, m.80).

0 - Espanyol: Pau López; Javi López, Álvaro, Raillo, Fonts; Hernández Pérez, Víctor Sánchez (Asensio, m.68), Diop, Víctor Álvarez (Burgui, m.53); Gerard i Caicedo (Mamdou, m.46).

Gol: 1-0, M.43: Iago Aspas.

Àrbitre: Fernández Bordalán (col·legi andalús). Va expulsar a Hernández (min.46) per doble amonestació i al preparador físic del Celta, Pablo Fernández. A més, va mostrar targeta groga August Fernández i Orellana per part de l'equip vigués, i a Hernández Pérez i Víctor Sánchez per part de l'Espanyol.

Incidències: Partit corresponent a la tretzena jornada de la lliga BBVA disputat a l'estadi municipal de Balaídos davant 17.464 espectadors.