Una jutge de Barcelona ha arxivat la causa per investigar si l'internacional argentí del FC Barcelona Leo Messi va cometre frau fiscal amb els beneficis dels sis partits benèfics en els quals va participar entre 2012 i 2013 a diverses ciutats del món, en concloure que no va rebre cap ingrés.

En un acte, la titular del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona acorda l'arxiu provisional de la causa sobre l'actuació del davanter i de la seva Fundació en no apreciar indicis de frau a Hisenda en la seva participació en els partits, que van ser promocionats com «Messi i els seus amics vs. la Resta del Món» o «La Batalla de les Estrelles».

La jutge basa la seva resolució en la declaració com a testimoni de l'organitzador d'aquests partits, l'argentí Guillermo Javier Marín, que va assegurar que Messi va jugar aquests partits de forma gratuïta, ja que l'única compensació que va rebre va ser que li van pagar bitllets d'avió en primera classe i allotjament.

En el seu escrit, que es pot recórrer, la jutge remarca que la causa es va obrir arran d'un informe del grup de blanqueig de capitals de la unitat central operativa de la Guàrdia Civil, sobre una possible defraudació d'impostos per part de l'estrella barcelonista en relació amb unes presumibles sumes de diners percebudes per la seva participació en aquests partits benèfics. Després de rebre l'informe de la Guàrdia Civil, la jutge va advertir que no s'inferia «fàcilment» que Messi o la seva fundació haguessin participat en la comissió de cap fet punible, de manera que, abans de citar a declarar el futbolista, va decidir prendre declaració a l'organitzador dels amistosos, Guillermo Javier Marín.