Un punt que no satisfà a ningú. Mármol va lamentar que "ens ha faltat el gol" mentre que Arnau Sala va valorar la insuficiència del punt dient que "necessitem guanyar sí o sí i no ho estem fent". El Peralada no va poder acabar amb la ratxa de quatre empats consecutius, ara n'acumula cinc, mentre que el Palamós no va poder acomiadar l'any 2015 amb la segona victòria a casa tot i disposar d'incomptables ocasions davant la porteria d'Ureña. El derbi de les urgències va acabar amb un empat que deixa els palamosins molt a prop de les places de descens (els de Mármol son catorzens a dos punts de la zona crítica), mentre que els d'Arnau Sala continuen, una setmana més, penúltims amb tan sols dues victòries en disset partits.

Emoció fins al final amb dos equips bolcats a l'atac. El d'ahir va ser un derbi d'aquells que agraden a l'espectador amb ingredients de tota mena, com ara exjugadors del Peralada a les files palamosines: Coro, Pastor i Barrera i d'altres a les files visitants que anteriorment havien defensat la samarreta groc i blava, com Jaume Duran i Sergio Garcia. A més a més, el partit d'ahir va servir per veure en acció el primer fitxatge dels palamosins en aquest mercat d'hivern, l'extrem Cristian del Moral va completar els 93 minuts del derbi i va ser un dels jugadors més destacats. La seva velocitat, desequilibri i qualitat tècnica van convèncer una afició que ahir va marxar satisfeta del joc dels seus jugadors però decebuda del resultat perquè d'ocasions els palamosins en van generar moltes.

El primer avís el va protagonitzar Marc Medina quan, als cinc minuts, va etzibar un xut des de la frontal de l'àrea que Ureña va refusar a córner. El mateix Medina no perdonaria en la següent ocasió. Als disset minuts una assistència en profunditat de Lladó va anar a parar als peus d'Agi. L'ex del Lloret, un cop dins l'àrea, va fer la passada cap a Medina perquè el davanter palamosí fes el tercer gol en els últims quatre partits. Amb l'1-0 en el marcador, els xampanyers ho van intentar prop de la mitja hora amb tres ocasions obra de Guillem Cornellà, Argi i Marc Mas, però unes vegades el capità Bayona o d'altres la defensa del degà van evitar l'empat dels visitants.

A les acaballes de la primera meitat els de Mármol van començar l'atac i gol cap als dominis d'Ureña. Ens els darrers cinc minuts del primer temps, els locals van disposar de quatre clares ocasions, però ni David Cano, Agi, Medina i Coro, van encertar a introduir la pilota entre els tres pals per a desesperació de Mármol i la parròquia local.

A la represa el Palamós va seguir trepitjant l'accelerador per buscar augmentar la diferència a l'electrònic, però ahir el punt de mira dels davanters no estava ben regulat. Amb el perill de només vèncer per la mínima, qualsevol jugada dels visitants podia acabar amb un ensurt i això és el que va passar: el Peralada en cap moment es va arronsar i, tot i no disposar de les mateixes ocasions que els palamosins, van aprofitar-ne una d'elles per establir l'empat a un definitiu. Una centrada des del costat dret la va rematar al segon pal el capità Mate, situant un empat a un que augurava un tram final de derbi d'allò més apassionant.

El gol visitant no va desmoralitzar els de Mármol i, fins i tot jugant amb un home menys per l'expulsió per doble groga de Moha van seguir buscant el 2-1 sense èxit