El Guangzhou Evergrande xinès va sorprendre l'Amèrica mexicà amb una victòria a l'últim minut (1-2) en la primera rondadel Mundial FIFA de Clubs Japó 2015. Amb aquesta victòria el Guangzhou s'ha convertit en el rival del Barça amb el qual se citarà en semifinals el proper 17 de desembre a Yokohama. El partit va estar especialment igualat i en el primer tram, amb els dos equips obstinats a no cedir la iniciativa i ben ordenats sobre el camp, va ser difícil crear espais i generar ocasions gaire clares. De fet, les millors de l'Amèrica van arribar a pilota parada. La primera quan Goltz va llançar una falta des del flanc dret que van salvar entre el porter Li i el travesser. Era el preludi de dues ocasions clares, una de Benedetto primer i a continuació de Paul Aguilar, que va rematar alt en boca de gol

De la seva banda, el combinat xinès es va encomanar com sol fer a l'olfacte dels seus tres atacants brasilers, Elkesson, Ricardo Goulart i Robinho. Es nota la mà dr Scolari en una davantera purament carioca. De Robinho precisament va sortir l'ocasió més clara per a l'equip cantonès en el primer temps, quan l'ex de Santos, Milan i Reial Madrid va trobar un buit a la frontal i va buscar amb l'esquerra el pal dret de Muñoz, que va respondre amb una bona estirada. No obstant això, Scolari va apostar per rellevar-lo per Zheng Long, que acabaria anotant. Els mexicans van sortir molt més endollats després del recés i en només quatre minuts van fabricar tres situacions clares de gol poc abans que Benedetto desbordés al seu marcador per la dreta i posés un centre que Peralta va rematar de cap a gol a l'àrea petita.

Les Àguiles van mantenir el comandament i van seguir buscant l'arc xinès, fins que a deu minuts de la conclusió Paulinho va trobar un passadís per la dreta i la seva internada va culminar en un centre que Zheng Long va acabar enviant a la xarxa. El gol va reviure als xinesos, que van començar a creure en una victòria que seria sorprenent i la van acabar trobant ?inesparadament quan, ja amb el temps complert, Paulinho va embocar de cap un córner llançat des de la dreta i va enviar a la lona a un desconcertat Amèrica.

Ho van provar fins el final els mexicans però ja no els quedava prou temps i la primera gran sorpresa d'aquest Mundial deixava fora de combat abans del previst a l'América de qui s'esperava que fos eliminat pel Barça.

El preparador brasiler del Guangzhou, Luis Filipe Scolari, assegura que "la victòria contra el Barça no és impossible" després que el seu equip eliminés sorprenentment l'Amèrica de Mèxic. Scolari, que va admetre que va fer canvis arriscats que li van funcionar en el duel contra l'Amèrica, admetia la dificultat que suposava jugar contra el Barça, alhora que es mostrava convençut de les possibilitats del seu equip i la il·lusió dels seus jugadors.

En aquest sentit, l'entrenador de l'equip xinès deia que ara volien seguir en aquest línia i parlava de "somni" per explicar les sensacions que tenen els seus homes a l'hora d'enfrontar-se a un rival com el Barça. D'altra banda, el tècnic derrotat de l'Amèrica, Ignacio Ambriz, va reconèixer que estaven "clarament disgustats" per l'eliminació.

En l'altre semifinal el gran favorit per ser a la final, el River Plate, s'enfrontarà amb el Sanfrecce d'Hiroshima després d'imposar-se per (3 a 0) al Mazembe en un partit clarament dominat per l'equip japonès, que juga aquest mundial de clubs convidats per la organització, ja que el mundial es juga al país nipó. Així doncs semifinals completades, Barça-Guangzhou dijous a Yokohama i River Plate - Hiroshima dimecres. en aquest cas a Osaka (en hora catalana, els partits es juguen al matí)