La marxa de Chelsea Gray a Turquia i la lesió d'Artemis Spanou havien deixat una mica coix l'Spar Citylift Girona en les últimes setmanes i, tot i que la primera intenció del club era esperar l'aturada de Nadal per remodelar la plantilla, l'Uni va tancar ahir el fitxatge de l'escorta, també pot jugar de base, nord-americana Italee Lucas. La jugadora, que ocupa plaça de cotonou a la lliga perquè té passaport d'Angola, ja és a Girona però els serrells burocràtics de l'operació fan molt complicat que pugui debutar demà contra el Mann Filter a Fontajau. De moment, i a l'espera de més moviments a la plantilla, la intenció del club gironí és que Italee Lucas jugui els partits de lliga i la parella d'extracomunitàries per a l'Eurolliga segueixi sent Tay'ler Mingo i Nainougma Coulibaly. A la competició estatal, les tres poden jugar juntes sense problema.

Nascuda i formada als Estats Units, Atilee Lucas va destacar a la universitat de North Carolina i va entrar al draft de la WNBA escollida per Tulsa, però no va arribar a debutar a la lliga professional nord-americana. Després ha anat combinant diferents lligues europees amb la d'Angola, país on ha jugat els tres últims estius i del qual ha adaptat la nacionalitat, a més de debutar amb la selecció africana. A Europa, Italee Lucas ha jugat a Israel (Bno Asharon), Romania (Satu Mare), Hongria (Miskolc) i nou partits a la lliga espanyola amb l'Hondarribía Irun la temporada 2012-13 amb molt bons números ofensius: 18 punts de mitjana. A Angola, Lucas sempre ha jugat per un dels clubs més potents del bàsquet africà, Inter Club de Luanda, amb el qual ha guanyat dos cops la Champions africana de clubs?(2013 i 2014). En la darrera edició, l'Inter Club va perdre la final contra un equip de Moçambic i ara la intenció de Lucas seria jugar a Girona fins a finals d'abril (la final de lliga acaba el dia 23) per al maig tornar a Angola, quan allà comencen les competcions.

Hi haurà més moviments

L'arribada d'Italee Lucas no serà la darrera novetat de l'Uni aquest Nadal. Un cop assumida la marxa de Chelsea Gray, el club està a l'espera tant de l'evolució de les lesions d'Artemis Spanous i d'Anna Carbó com de les clàusules de sortida que tenen altres peces de la plantilla (Coulibaly i Mieloszynska) per incorporar una nova jugadora en la seva rotació. El perfil seria d'una aler potent, que pogués jugar tant en el «3» com el «4», i el primer i objectiu ambiciós va ser el de recuperar Ify Ibekwe. La millor jugadora de la darrera Lliga Femenina, però, té contracte amb el SEQ australià fins al 20 de febrer i això provocaria que arribés a Girona passada la Copa. Massa tard per a l'Uni. L'aturada de les competicions per les festes de Nadal serà el moment d'aclarir aquests dubtes. (El darrer partit del 2015 és el 19 de desembre a Salamanca i el primer del 2016 el 3 de gener a Madrid).

Per altra banda, ahir es va confirmar que el darrer partit de la primer volta de la lliga al Würzburg de Salamanca contra el Perfumerías Avenida no serà el diumenge 20 de desembre, com estava previst, sinó el dia abans, dissabte 19 a les set de la tarda, perquè el transmetrà en directe Teledeporte. La intenció de les gironines seria arribar a la cita de Salamanca amb la classificació per a la Copa ja enllestida. I això implica guanyar demà a la tarda contra el Mann Filter de Saragossa a Fontajau (18.00).