El davanter blaugrana Lionel Messi es va absentar ahir per motius personals de l'entrenament que va realitzar el Barcelona, després de rebre un permís de l'equip tècnic, una sessió en la qual tampoc hi ha participat el lesionat Neymar Jr, que té un petit problema fibril·lar que el dimecres a la nit el va impedir jugar contra el Bayer Leverkusen.

Leo Messi va jugar tots els minuts del duel contra el conjunt alemany, i en algunes fases va estar pendent de la seva musculatura, especialment a la part posterior de les cuixes, sense que les suposades molèsties el portessin a demanar el canvi. El Barcelona no va informar durant el dia d'ahir de cap inconvenient físic de l'estrella.

Qui sí que entra a la llista de baixes és un dels seus socis en atac, el brasiler Neymar Jr., després que durant el matí es confirmés, en la pertinent exploració mèdica, que pateix una petita lesió fibril·lar a l'adductor de la cama esquerra que el converteix en dubte per al proper Mundial de Clubs.

A la sessió celebrada al matí a la Ciutat Esportiva blaugrana, l'entrenador Luis Enrique Martínez va comptar amb la resta dels seus jugadors, a més de Sergi Samper, del filial, després que el jove jugador participés dimecres a la nit en el partit a Alemanya. efe/ddg barcelona

Males notícies per a Luis Enrique. El davanter Neymar, un dels jugadors més en forma de la plantilla blaugrana, podria perdre's el que queda de 2015, degut a la lesió que va patir aquest dimarts, en l'entrenament previ al partit de Lliga de Campions que el Barcelona va jugar al camp del Bayer Leverkusen i que va acabar amb empat. El club català va confirmar ahir que el futbolista pateix una «petita lesió fibril·lar a l'adductor de la seva cama esquerra». Tanmateix, l'equip no concretava en cap moment quin serà el temps de recuperació de Neymar, assegurant que l'«evolució de la lesió marcarà la disponibilitat del jugador per als propers partits». Està completament descartat per a la cita d'aquest cap de setmana contra el Deportivo de la Corunya i la incògnia és saber si podrà aparèixer al Mundial de Clubs de la setmana vinent.

El davanter es va lesionar durant la sessió d'entrenament que l'equip de Luis Enrique va disputar al damunt de la gespa del BayArena de Leverkusen, dimarts passat. El jugador va sortir de la llista i dimecres a la nit va veure el partit des de la graderia, que va acabar 1-1. La lesió arriba a les portes de l'arrencada del Mundial de clubs a Tòquio, on hi assistirà el Barcelona per jugar la semifinal la setmana que ve, contra el guanyador de l'América mexicà i el Guangzhou Evergrande xinès.

La proximitat d'aquesta competició genera un gran dubte al vestidor blaugrana perquè es desconeix si el futbolista podrà ser amb els seus companys en una cita que el club català espera amb molt d'interès, per tancar el 2015 amb un nou títol, que seria el cinquè de ?l'any, després de la Lliga, Copa, Lliga de Campions i Supercopa d'Europa. Neymar també té un compte pendent al Mundial de clubs, ja que l'única vegada que va tenir l'ocasió de jugar-lo va ser amb el seu anterior equip, el Santos brasiler, que va ser escombrat del camp precisament pel Barça, que el 2011 va guanyar 4-0 a la final de Yokohama.