Ara fa una mica més d’un any, Maria Martí va iniciar el somni americà amb el Clayton State University, amb qui juga a la lliga universitària dels Estats Units gràcies a una beca. La jugadora figuerenca, de 25 anys, és titular indiscutible a l’equip de l’estat de Geòrgia, a prop d’Atlanta, i s’ha inflat a marcar gols a la Peach Belt Conference.

Amb cert nivell i estudiants

A banda de destacar en l’àmbit futbolístic, en els darrers mesos l’estudiant-atleta s’ha convertit en scout d’Athletes USA, l’agència per la qual ella va arribar als Estats Units. L’exjugadora del Llers i de l’Estartit explica que la seva funció és la de “buscar esportistes amb cert nivell esportiu i que també siguin universitaris; que comencin o acabin la carrera als Estats Units o facin un màster, i que tinguin el nivell d’anglès que et demana la universitat”.

Mery coneix de primera mà aquest procés -després de llicenciar-se en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport va estudiar, a Clayton, un màster de Salut- i afirma que “la part més important de la beca és l’edició d’un vídeo d’un mateix on has d’ense­nyar com jugues i entrenes perquè és per on es guien els entrenadors”.

A més de dedicar-se a ser scout, la de Figueres ha estat nominada a l’equip ideal de la regió sud-est dels Estats Units i també és previst que ho estigui en l’àmbit total del país.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.