El regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens, va participar la setmana passada en el marc del Saló Nàutic de Paris en la presentació de la 39a edició del Tour de France a Vela que tindrà lloc el proper estiu. Els millors patrons oceànics i navegants olímpics s'enfrontaran del 8 al 31 de juliol en aquesta prestigiosa competició, que torna a comptar amb Roses com a port per al desenvolupament d'una de les seves etapes.

Després dels bons resultats obtinguts en l'edició de l'any passat, el Tour 2016 tornarà a incorporar el veler "Diam 24", un monotipus considerat ideal per a donar l'espectacle necessari, atesa la seva velocitat i seguretat. Totes les tripulacions sortiran, doncs, amb una embarcació idèntica, tripulada per tres navegants encarregats de marcar la diferència. Tot i que les inscripcions no s'obriran fins d'aquí un mes, ja són 31 els equips que han manifestat la seva intenció de participar en el Tour 2016, superant així l'edició del passat estiu.

El Tour de França de Vela és una gran festa popular que dura tres setmanes. L´any passat Roses va tornar a allotjar una de les etapes de la cursa , així com la instal·lació del Village Animations: el gran escenari amb jocs i animacions durant el dia i concerts al vespre que s´ha convertit en el centre neuràlgic de l'esdeveniment. A més d´un repte esportiu de referència, les animacions pensades per a petits i grans constitueixen el segon pilar d´aquest esdeveniment.

La regata 2016 s'iniciarà novament a Dunkerque , i passarà per Dieppe, Roscoff, Baden Golfe du Morbihand, Roses (única etapa que transcorre fora de l'estat francès i que etapa que tindrà lloc el 20-21 de juliol), Gruissan, Marsella, Hyéres i finalitzarà a Niça. Un total de nou etapes, les quatre primeres en aigües atlàntiques i cinc més pel Mediterrani.