El davanter del Barcelona Neymar da Silva no va poder completar l'entrenament d'ahir al vespre al BayArena i no jugarà avui contra el Leverkusen en el partit de la darrera jornada de la lligueta de la Champions. Segons van informar els serveis mèdics del club blaugrana, el brasiler va patir «una petita lesió fibril·lar a l'adductor de la cama esquerra» de la qual no s'especifica temps de baixa. Caldrà veure si Neymar es recupera a temps per viatjar la setmana que ve al Japó, on el Barça intentarà aixecar el seu cinquè títol de l'any: el Mundial de Clubs de la FIFA.

Classificat ja com a primer del seu grup, el Barcelona visita el BayArena per enfrontar-se al Bayer Leverkusen, un partit de mer tràmit per als blaugranes i en què Luis Enrique donarà descans a alguns dels titulars.El Barça és líder destacat del grup amb 13 punts. Roma i Bayer tenen 5 punts, i el BATE Boríssov, 4. Aquests tres equips, per tant, es jugaran avui el seu pas als vuitens de final.

Aliens al drama d'aquesta última jornada, els blaugrana vam a Leverkusen, i ho fan sense Piqué -advertit de sanció- ni Iniesta. Luis Enrique ha donat descans a tots dos, i a aquestes dues baixes per decisió tècnica s'hi ha de sumar la de Alves, que està sancionat. No han entrat a la llista, per lesió, els defenses Mathieu i Douglas Pereira i els centrecampistes Roberto i Rafinha . El Barcelona ve de posar fi, a Mestalla, a una ratxa de set victòries, en què ha signat un joc espectacular i ha golejat el Madrid (0-4), el Roma (6-1) o la Reial Societat (4-0). Avui confia tancar aquesta primera fase deixant una bona imatge a Alemanya. No obstant això, l'objectiu prioritari és tenir un partit sense sobresalts, guanyar dissabte que ve el Deportivo a la Lliga i viatjar al Japó per acomiadar l'any aixecant el seu cinquè títol en el Mundial de Clubs.

Pel que fa a l'onze que Luis Enrique traurà avui, Ter Stegen tornarà a ocupar la porteria de Champions, Adriano serà l'encarregat de substituir Alves al lateral dret, Jordi Alba es mantindria de titular a l'esquerre i Vermaelen i Bartra podrien ser la parella de centrals, cosa que avançaria la posició de Mascherano com a pivot defensiu perquè Busquets pogués jugar d'interior i Rakitic fes d'Iniesta. El tècnic asturià també podria deixar Mascherano liderant l'eix de la saga, donar descans a Sergio Busquets i completar el centre del camp amb Sergi Samper o amb el gironí Gumbau, tots dos convocats procedents del filial. En atac, sembla que, en principi, no hi haurà canvis, i que Luis Enrique traurà el trident de gala: Messi, Neymar, Suárez. L'altra opció seria que, amb l'equip ja classificat, Luis Enrique fes descansar algun dels tres donant una oportunitat a Sandro o a Munir.

El Leverkusen, de la seva banda, es juga contra el Barcelona l'última possibilitat de passar a vuitens de final de la Lliga de Campions just en moments en què l'equip de les aspirines passa per hores baixes. L'equip de Roger Schmidt ve de caure contra l'Hertha en la Bundesliga i actualment va en el vuitè lloc, despenjat no només dels llocs que donen la classificació a la Lliga de Campions sinó també d'aquells que obren les portes de la Lliga Europa. En els últims set partits, el Leverkusen només ha aconseguit una victòria i, de moment, la temporada és la pitjor de l'equip des de 2006. El director esportiu, Rudi Vôller, ha dit obertament que una de les causes de la situació és el baix moment de forma de dos jugadors, Calhanoglu i Bellarabi, que en la temporada passada van ser decisius i en aquest exercici estan jugant per sota de les seves possibilitats.