El rosinc Joan Jorquera va aconseguir imposar-se en el Campionat d'Espanya de Taekwondo, en categoria Olímpica (-48 quilos), en la prova que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la localitat castellonenca de Benicàssim. Aquest és el sisè títol nacional que aconsegueix el rosinc, després d'aconseguir-ne cinc en categories inferiors (-37, -41 i -45 quilos).

L'esportista, del club TKD JOAN'S, debutava, amb aquest campionat, a la categoria Olímpica i ho va fer amb nota. Segons Jorquera, "després d'aconseguir els meus anteriors títols nacionals en tres categories diferents, suposava un veritable repte intentar-ho en categoria Olímpica, la gran qualitat i prestigi nacional i internacional dels meus nous rivals m'ha portat a seguir un programa d'entrenaments molt dur i específic. Estic molt feliç!".

El primer sorteig va fer que el rosinc s'emparellés amb Javier Monterde, i aconseguís la victòria al segon assalt per superioritat tècnica (19-1). A quarts es va trobar amb el madrileny Roberto Andrés Calvo, qui va sorprendre el rosinc al primer assalt (0-5), però en el segon Jorquera va tornar a imposar-se per superioritat (18-5). A la semifinal va vèncer el també madrileny Mario Canales per un ajustat 7-5, mentre que a la final, davant el gallec Miguel Orro, Jorquera va sorprendre tothom i va tornar a imposar-se gràcies a la seva superioritat tècnica (19-1).