La Rashell Alejandra Duarte s'entrena com ella veu la vida als seus tendres 11 anys, com un simple joc, com si la disciplina que practica, la gimnàstica artística, no fos un esport que requereix força, elasticitat i grans dosis de concentració. I el que és més important, s'entrena amb una il·lusió i una intensitat -que es percep també en les seves companyes- que serien l'enveja de qualsevol professional; i que l'han portat a guanyar tres de les quatre competicions territorials en les quals ha participat amb el Salt Gimnàstic Club quan només porta un any practicant aquest esport.

La Rashell va neixer a Tegucigalpa, la capital d'Hondures, però el 2005, quan només tenia un any, va arribar a Salt per quedar-se juntament amb els seus pares, en Juan Pablo i la Fanny. Als 9 anys els seus pares van portar la nena a classes de ballet, però aquesta disciplina no va acabar de convèncer una Rashell que ja destacava per la seva vitalitat, fet pel qual entre tots van acabar optant per la gimnàsticia artística. El grup amb el qual entrena la Rashell és un exemple que l'esport pot constituir un element més per facilitar la integració dels estrangers, ja que acull nenes amb origen hondureny, xilè, equatorià o marroquí que treballen, riuen i competeixen juntes en perfecta harmonia.

Aquest fet queda exemplificat en una de les premises tenen les entrenadores del club, la que estableix que «la gimnàstica és com un idioma específic, no fa diferències entre la gent». Per altra banda, Carla Serrano i Ester González, dues entrenadores de la Rashell, destaquen d'ella la seva constància i la seva dedicació durant els tres dies a la setmana que la nena dedica als seus entrenaments.

La Carla remarca la importància que pot tenir la gimnàstica artística per potenciar la disciplina, l'ordre i l'autoconeixement en els nens, així com altres aspectes que són comuns a altres activitats com la solidaritat i el treball en equip.

En aquest sentit, les entrenadores destaquen que tot i ser un esport que pot semblar més individual, des del club s'intenta que totes les nenes arribin allà mateix, sense fer diferències entre elles pel seu origen, estatus social, religió o raça, fet que es veu reflectit en una perfecta integració de les nenes que procedeixen de l'estranger.

Pel que fa a l'àmbit eminentment competitiu, la Rashell ha demostrat en només un any de pràctica que és una campiona de la gimnàstica artística, però potser el més important és que tant ella com totes les seves companyes de disciplina són unes autèntiques triomfadores en integració.