El València ha sabut patir davant les envestides ofensives del Barça i ha trobat premi a la seva resistència. Els blaugranes han fallat en excés a la primera meitat i ho han acabat pagant. Luis Suárez ha avançat als catalans, però un gol de Santi Mina al minut 86 de partit ha condemnat als de Luis Enrique a l'empat.

El Barça ha saltat a la gespa de Mestalla amb un objectiu clar: buscar el gol. La posada en escena en els primers 45 minuts ha estat bona, però no completa. Prioritzant la velocitat de circulació i els canvis de joc de banda a banda, els blaugranes han sacsejat la defensa valencianista i han obert espais per gaudir de bones oportunitats.

Després de tantes golejades, el trident blaugrana tenia la pólvora mullada a Mestalla. A la primera meitat del Barça només li ha ha faltat efectivitat. En els primers deu minuts de joc, Messi i Neymar no han estat encertats i han errat en situacions més que clares davant el porter Jaume.

El joc ha seguit evolucionant sota la mateixa pauta. El Barça, controlant el partit i madurant el joc, ha sotmès al València de manera continuada. Amb recuperacions ràpides i espais a l'esquena, Suárez ha aparegut per errar dues situacions de gol. El València, aclaparat per la velocitat blaugrana i les ocasions, s'ha defensat com bonament ha pogut i ha celebrat marxar al vestidor amb empat en el marcador.

A la segona meitat el Barça ho ha continuat intentant amb les mateixes armes que a la primera. Possessió de pilota davant la defensa aferrissada dels locals. Llavors, Luis Suárez s'ha erigit com a gran protagonista i ha ensenyat les dues cares de la moneda. Primer, la més dolenta, amb una xafada intencionada al defensor Abdennour. Segon, amb un gol brillant que ha avançat al Barça.

Al minut 59, des de la línia de mitjos, Messi ha enviat una pilota llarga a l'uruguaià. El 9, en posició més que dubtosa, ha arrancat per controlar, oferir un clínic en com protegir la pilota amb el cos i definir amb potència per foradar la porteria de Jaume.

Amb el 0-1, el València ha vist perillar la seva estratègia defensiva i ha avançat línies. Ho ha intentat De Paul amb un xut fluix que ha parat Bravo. A l'altre cantó del camp, Neymar, el millor jugador dels catalans, desbordant constantment, ha errat en un tir amb rosca després d'una jugada individual. El Barça no ha sabut tancar el partit amb un Messi gris i els valencianistes ho han aprofitat.

A les acaballes del partit, en el minut 86, Paco Alcácer ha rebut una pilota llarga i l'ha controlat de manera excel·lent. Seguidament, l'ha deixat de cara per l'arribada de Santi Mina, que ha afusellat a Bravo amb un xut impactant. Mestalla ha embogit. Amb el seu equip defensant durant tot el partit, han aconseguit un empat que pocs imaginaven.

En els últims minuts, el Barça ho ha intentat a la desesperada, sense sort. Ja era massa tard, els locals s'han emportat el premi de l'empat. El València s'ha defensat i ha aprofitat el poc encert blaugrana a la primera meitat. Amb aquest resultat, el Barça segueix com a líder, però se li acosta l'Atlètic de Madrid a dos punts i el Reial Madrid a quatre.