L'Espanyol no va pogut passar de l'empat contra el Llevant, que arribava com a cuer a Cornellà-El Prat i que es va trobar amb un gol matiner del colombià Jefferson Lerma després d'una badada de l'argentí Enzo Roco. Tot i reaccionar de manera brillant al segon temps i d'una manera elèctrica i vistosa, els blanc-i-blaus només van poder arreplegar un punt que els deixa allà on eren, a mitja taula, en terra de ningú.

Un absurd regal de la defensa va posar per davant el Llevant massa aviat. Roco no va controlar la pilota amb atenció i Lerma, el més llest de la classe, es va plantar sol davant Pau López i no va desaprofitar l'ocasió. Amb el gol en contra, l'Espanyol es va desestabilitzar i els granota van aprofitar la confusió local per apropar-se a l'àrea rival més de l'esperat. Els de Rubi pressionaven la sortida de la pilota amb insistència, però tot i això els locals, de mica en mica, es van sobresposar.

Ho va intentar Víctor Álvarez, amb un xut desviat des de l'esquerra, i el seu màxim realitzador, l'equatorià Felipe Caicedo, de cap. Tot i que la iniciativa era dels de casa, al contracop arribaven rèpliques que impedien cap mena de relaxament en defensa. El brasiler Deyverson entrava poc a poc en joc i els córners del Llevant eren sinònim de perill: primer Camarasa i després David Navarro van connectar els centres, sense punteria. A mesura que s'acostava el descans, el domini local a la gespa, que no en el marcador, es diluïa. La xiulada de l'estadi va ser monumental.

A?l'inici de la represa, amb Gerard Moreno entrant per Asensio, l'Espanyol semblava decidit a canviar les protestes. El joc de l'amfitrió era elèctric i incisiu, amb el seu epicentre a l'àrea de Rubén. El Llevant tenia problemes per contenir l'atac, encara que aconseguia aïllar Caicedo de totes les pilotes. Era un monòleg i el desenllaç davant de tanta insistència era previsible. Després de la pèrdua de Simao, Gerard Moreno va culminar un ràpid contracop després d'una ajustada passada d'Hernán Pérez al minut 57. Gol, 1-1 i els xiulets que es convertien en aplaudiments.

De totes maneres, quan el desgast físic es va començar a notar en els homes de Sergio González, el Llevant va demostrar que encara era perillós. L'entrada de Xumetra va ser un revulsiu i l'empordanès va disposar de la millor ocasió dels seus: Pau López va exhibir reflexos després del seu xut al 73. En la següent acció, Casadesús va tornar a espantar a la graderia amb un llençament desviat. En aquest tram del partit, les taules eren absolutes. No obstant això, Sergio González va plantejar un final més atrevit que el seu homòleg. L'Espanyol no es conformava amb el punt, encara que no va trencar el mur. Ni va evitar de nou els xiulets.