El Barça juga aquest proper dimecres l'última jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions a domicili. Serà al camp del Bayer Leverkusen en un partit totalment intranscendent per al conjunt blaugrana, ja que ja estan matemàticament classificats com a primers de grups per als vuitens de final.

Tot sembla indicar que els jugadors menys habituals seran els protagonistes a Leverkusen. Futbolistes com Sandro, Munir, Adriano, Bartra, Vermaelen, o fins i tot jugadors del filial com Gumbau, Samper o Cantalapiedra podran tenir la seva oportunitat de jugar aquest parit de Lliga de Campions. Luis Enrique podrà fer descansar titulars pel partit del cap de setmana davant el Deportivo, que serà previ al desplaçament cap al Japó per disputar el Mundial de Clubs.

Les proves entraran en els esquemes de l'entrenador asturià del Barça per preparar un partit en què es trobaran un rival que s'hi jugarà la vida. El Bayer Leverkusen tant pot quedar segon, com anar a l'Europa League com també quedar eliminat de la competició europea. El conjunt alemany i el Roma tenen 5 punts mentre que el BATE Borisov en suma 4. Qualsevol dels tres equips disposa d'opcions de classificar-se per als vuitens i els alemanys ho apostaran tot davant el Barça.

El conjunt barcelonista podria ser, doncs, el jutge del seu grup, ja que una victòria al camp del Bayer deixaria sense opcions els alemanys i en cas contrari, el conjunt entrenat per Roger Schmidt tindria molts números per ser l'equip que accedeixi als vuitens de final com a segon classificat del grup E.

Una jornada a vida o mort

Molts equips encara han de certificar el seu accés als vuitens de final i en alguns grups, tres dels quatre equips del grup tenen opcions de passar ronda o de quedar eliminats. En el Grup A les coses estan clares, ja que el Reial Madrid passarà com a primer de grup i el PSG com a segon, facin el que facin en els seus partits.

En el grup B la situació és més dramàtica. Wolfsburg, amb 9 punts, Manchester United amb 8 i PSV, amb 7, tenen opcions de classificar-se i un d'ells, s'haurà de conformar amb l'Europa League. El duel directe d'aquest grup serà el que jugarà el Manchester United al camp del Wolfsburg. L'única cosa que queda per decidir al grup C és qui serà el pimer de grup, si l'Atlètic de Madrid o el Benfica, dos equips que es jugaran la primera plaça demà a Lisboa.

Al grup D passa el mateix que en l'anterior ocasió, ja que Manchester City i Juventus, ja classificats, es jugaran la primera posició. Els italians juguen a Sevilla, que amb una victòria podria optar a l'Europa League. Al grup F de la Lliga de Campions, situació delicada per l'Arsenal. Els londinencs han de guanyar dimecres al camp de l'Olympiakos, que segon classificat, seria l'equip que accediria a vuitens. A més, els de Wenger han de remuntar el resultat del partit de la primera volta, 2 a 3 pels grecs. El Bayern serà el primer del grup.

Al grup G, el partit de vida o mort serà a Stamford Bridge on s'enfrontaran Chelsea i Porto. Qui guanyi, passarà i qui perdi, té molts números de quedar eliminat de la Champions si, com es pot preveure, el Dinamo de Kíev guanya el Maccabi. Finalment, al grup H, amb el Zenit ja com a primer, el València necessita guanyar al Lió i que el Gent no ho faci davant els russos per passar a vuitens.