No es pot guanyar sempre. I, després de nou victòries consecutives a la Lliga, l'Spar Citylift Girona va perdre ahir a la pista del Gran Canària amb una ensopegada que ajorna la certificació del bitllet de les gironines per a la Copa. Una derrota del Bemibre aquesta tarda a Saragossa podria solucionar-ho, però, encara que s'hagués d'esperar a la setmana vinent quan les gironines rebent el Mann-Filter a Fontajau, la participació a la Copa no s'escapolirà de les mans d'un Uni que ahir va pagar l'enorme desgast d'un equip que afronta dues competicions, Lliga i Eurolliga, amb només set professionals després de la marxa de Chelsea Gray i de la lesió d'Artemis Spanou. Una pesadesz de cames, i també de cap, que va acabar passant factura a Las Palmas en un partit que l´Uni va trencar de sortida (9-24 en els primers deu minuts), però en el que l´equip de Miguel Ángel Ortega no va saber reaccionar veient que les canàries li donaven la volta. Al final, els triples de Daria Mieloszynska, en el seu partit més encertat d'ençà que va arribar, només van servir per posar una incertesa en el marcador que el Gran Canaria va saber gestionar millor per obtenir una sorprenent victòria (73-67).

Una gesta inesperada perquè, a banda que les canàries anaven penúltimes abans del partit d'ahir, l'equip de Miguel Ángel Ortega va sortir per feina en els primers minuts. Aturar Taysha Pye. Aquest era una missió que les gironines tenien prou clara i, de fet, d'entrada ho van aconseguir amb contundència. La base nord-americana, convertida ara en màxima anotadora de la categoria després de la marxa de Chelsea Gray a Turquia, es va quedar amb zero punts en un primer quart en el qual l'Uni semblava haver deixat el partit vist per sentència (9-24). L'Uni havia desactivat les canàries, on només s'havia començat a deixar veure la pivot Evers (al final acabaria amb uns brutals 20 rebots, 12 d'atac). Una diferència que, però, va semblar desactivar més l'Uni que el Gran Canària que, amb ben pocs minuts del segon quart, ja va veure com les locals havien eixugat el que semblava un avantatge ­inabastable. La txeca Stejskalova anotaria set punts consecutius contra un Uni que havia perdut la tensió defensiava i on jugadors com Mieloszynska els hi va costar entrar al partit sortint des de la banqueta. Ever seguia molt sòlida i, oblidant-se del seu ofuscament inicial, Pye es va afegir a Stejskalova en anotació. Un triple de Blanca Tineo va permetre al Gran Canària arribar al descans perdent de només tres punts (33-36. A mitjan tercer quart les locals ja anaven per davant en el marcador, després d´un 2+1 de Markovic, i les canàries ja passarien a jugar amb una marxa més que les gironines. Guanyaven de dos punts més al final del tercer i amb Pye deixada anar el Gran Canària es posava cinc punts a dalt a menys de quatre minuts (64-59). Un parell de triples de Mieloszynska van mantenir amb vida a l´Uni, però els punts de la polonesa no venien acompanyats de tensió defensiva al darrere i un 2+1 de Pye va acabar sent letal per a les gironines.