La victòria del coreà Dae-hoon Lee sobre l'iranià Behnam Asbaghikhanghah al Grand Prix de Mèxic va permetre que Joel González obtingués el bitllet per participar als Jocs Olímpics de Rio 2016. González, que no va poder disputar el seu combat de quarts davant el belga Jaouad Achab per culpa d'una lesió al genoll soferta al mateix pavelló poc abans de participar, es converteix, d'aquesta manera, en el primer gironí classificat per la cita olímpica, on optarà a revalidar l'or aconseguit a Londres fa quatre anys.

González participava en el GP Final de Mèxic, en el que els sis primers classificats del rànking al finalitzar la prova, automàticament estarien classificats per participar als Jocs. L'altempordanès partia sisè abans de la prova, mentre que Asbaghikhanghah era el setè classificat i, d'aconseguir superar una ronda més que González, superava l'empordanès. Aquest era el neguit que es tenia quan es va conèixer la inoportuna lesió del taekwondista empordanès, però la victòria de Lee va ser celebrada per González amb un tuit que deia: "Classificats!! Mai havia desitjat tant que guanyés un coreà. Rio vaig a per tu, i sàpigues que no penso tornar amb les mans buides". El combat de Lee amb l'iranià va ser més complicat de l'esperat, ja que Asbaghikhanghah va oposar més resistència de la que s'esperava el coreà, dues vegades campió del Món, que al tercer assalt va aconseguir imposar-se per 8-5, remuntant un 4-0 al primer assalt.

Ara comença el període de preparació per la cita de Brasil, on Joel González hi té dipositades moltes esperances, amb la volutant de revalidar l'or de Londres 2012.