El Barcelona es va classificar per als vuitens de final de la Copa del Rei després de golejar el Villanovense (6-1), amb un triplet de Sandro i dos gols de Munir, en un partit que els blaugranes van dominar de principi a fi. Tal com s'esperava, el duel entre David i Goliat no va tenir història, i no va fer més que confirmar que aquestes primeres eliminatòries del torneig del KO no tenen cap mena d'emoció si no es disputen a partit únic. El duel va servir, això sí, perquè Sandro es reivindiqués amb tres gols i una magistral assistència de taló a Munir, autor també d'un doblet. Messi, finalment, va quedar fora de la convocatòria i ni Neymar ni Suárez, que sí que van ser citats, es van acabar movent de la banqueta. Luis Enrique va donar tota la segona part al gironí Gumbau, entrant per Alves.

El Barça, conscient de la seva enorme superioritat, va sortir a resoldre l'eliminatòria sense el trident. I va encarrilar la feina ben de pressa. Als quatre minuts de joc, en la primera oportunitat dels locals, Alves es treia un xut llunyà de la màniga que feia un efecte estrany i confonia Fuentes en el seu intent de rebutjar la pilota.

El porter del Villanovense fins i tot va estar pitjor en la jugada del 2-0, al regalar-li la pilota a Sandro, en una jugada sense cap tipus de perill, perquè marqués a plaer. Abans, aquest mateix futbolista ja havia avisat amb una rematada en planxa que, aquesta vegada sí, va agafar ben col·locat a Fuentes, i en una vaselina de Munir que sortia fora per poc.

Als vint minuts, el Barcelona ja tenia pràcticament sentenciada l'eliminatòria davant un Villanovense que, des del xiulet inicial, va donar la sensació de no creure mai en la proesa. L'equip que dirigeix Julio Cobos no ha guanyat ni un sol partit aquesta temporada lluny del seu estadi en el seu grup de Segona B. No tenia motius, per tant, per pensar que podria trencar aquesta tendència en el mateix Camp Nou.

Això sí, després del 0-0 de l'anada, els extremenys els hagués servit amb un empat amb gols per passar. I, just abans de la mitja hora, Juanfran es treia un remat des de la frontal, en l'única oportunitat del seu equip en tot el partit, que es colava per l'escaire i sorprenia a Masip.

El 2-1, al Villanovense li va durar dos minuts, massa poc per posar ni que fos una mica nerviós a un Barça ple de suplents. Sandro va ampliar de nou l'avantatge després de rematar una assistència entre línies del jove Aitor Cantalapiedra, que ahir debutava al Camp Nou, i els locals van marxar al descans amb 3-1 al marcador.

Munir va rematar de cap a gol una centrada de Mathieu als cinc minuts de la represa. L'eliminatòria va quedar definitivament liquidada, si és que no ho estava. Adriano i Vermaelen van estar a punt de fer el cinquè, però va tornar a ser Sandro, que va aprofitar un rebuig de la defensa visitant, per signar el seu particular triplet de gols.

Just abans, el Villanovense havia tingut la seva segona ocasió i última ocasió en tot el partit: un cop de cap que marxava alt de Juanfran, el jugador més perillós del conjunt extremeny. Munir arrodonia el compte blaugrana un quart d'hora abans del final en aprofitar una sensacional assistència d'esperó de Sandro, ahir l'MVP d'un partit plàcid, molt plàcid, per al Barcelona, que tot i la seva intrascendència va portar més de 67.000 espectadors a la grada del Camp Nou en un ambient de marcat caràcter festiu.

La situació curiosa va arribar al minut 78, quan Mathieu va abandonar el camp per unes molèsties físiques. Luis Enrique va optar per no fer cap canvi malgrat que encara n'hi quedaven dos. El partit estava ja 6-1 i per voluntat pròpia el Barça el va acabar amb 10.