La Lliga de Futbol Professional (LFP) va anunciar ahir que s'ha adjudicat respectivament a Movistar + i BeinSports els lots 5 i 6 per a la comercialització dels drets d'explotació de continguts audiovisuals de Primera i Segona Divisió i Copa del Rei per a les tres pròximes temporades. Les dues operadores estan actualment en guerra per culpa dels drets de la Lliga de Campions i la Lliga Europa (propietat de la companyia catalana). Movistar s'ha quedat aquesta temporada sense aquestes competicions després de no haver pogut tancar cap acord amb Mediapro. El resultat de la subhasta deixa clar que si Telefónica i Mediapro no s'asseuen per pactar, qui hi sortirà perdent serà l'aficionat, que per tal de tenir garantit el seguiment de totes les competicions i de tots els partits de lliga haurà d'estar abonat a dues plataformes diferents.

MovistarTV s'ha assegurat seguir emetent el que ara anomena "Partidàs" de cada jornada en tenir la primera elecció, el que tradicionalment era el partit del Canal+. Podrà transmetre 18 partits del Reial Madrid, 18 de Barcelona i un Clàssic. Aquest Lot 5 ha estat adjudicat a la companyia per un import total de 750 milions d'euros per les tres temporades. També s'assegura un partit en exclusiva de Segona A i tots els sis partits de la fase d'ascens a Primera.

Mediapro, a través de BeinSports, un canal que ara mateix està fora de la principal plataforma de pagament d'Espanya i que es pot seguir per internet o a través de Vodafone, Orange i Telecable, tindrà dret a transmetre vuit partits més la Copa del Rei per l'import total de 1.900 milions d'euros per les tres temporades. És el que ara es coneix com a Canal+Liga i que Movistar perdrà si no arriba a un acord amb Jaume Roures.

Les bases per comercialitzar aquests drets estableixen deu lots de drets, que varien en relació amb el nombre de partits o resums i la categoria o competició a la qual corresponen aquests, així com si són per a la seva televisió en obert o en la modalitat de pagament. Ahir es va anunciar que s'havien adjudicat només els lots 5 i 6, els únics en què s'havien rebut ofertes superiors a les que pretenia la lliga. En els altres grups, que inclouen el partit en obert, els resums de la jornada o 10 partits de Segona, no s'ha arribat a les xifres que pretenia la Lliga i serà la Lliga qui els comercialitzarà. Quan encara no s'ha resolt la guerra del futbol d'aquest any pels drets de la Champions, ja es visualitza un altre pols Movistar-Mediapro per la Lliga el curs vinent.