Diuen que no hi ha res impossible i menys en el món de l'esport, però pensar que l'Spar Citylift Girona té opcions de guanyar avui a la pista del Praga és agosarat. Molt agosarat. Mig mes enrere, les de Mi?guel Ángel Ortega van estar a punt de donar la campanada contra l'Ekaterinburg a Fontajau, però les coses han canviat moltíssim en només dues setmanes i mitja. El vestidor ha patit dues baixes més que sensibles i això és un enorme hàndicap per visitar el vigent campió continental. La cita d'aquesta tarda (19.15 hores) al Folimanka, a priori, sembla del tot desigual i a favor de les txeques, que tot i no comptar amb un bagatge impolut a Europa (3 victòries i 2 derrotes) disposen d'una àmplia plantilla amb jugadores de moltíssima qualitat. Una d'elles és la catalana Laia Palau. L'altra, una vella coneguda: la gironina Marta Xargay s'enfrontarà al seu exequip encara amb l'amarg record de l'últim final de Lliga, quan va perdre el títol a Girona vestint la samarreta del Perfumerías Avenida.

Amb només una victòria en cinc partits, a la part baixa del grup B de la competició i sense haver gua?nyat encara a domicili. El cartell no és l'idoni per pensar que l'Uni pot guanyar a la República Txeca. Les males noves no s'acaben aquí. A tot això, cal sumar-li la important baixa d'Artemis Spanou, que el passat divendres va ser operada d'una fractura de la falange del dit índex de la mà dreta, contratemps que la tindrà de baixa entre sis i vuit setmanes. I, sobretot, el buit que ha deixat Chelsea Gray, la jugadora amb més talent de la plantilla, que va decidir canviar d'aires agafant tothom per sorpresa.

Sense aquestes dues peces, el tècnic Miguel Ángel Ortega només disposa de set professionals. Una d'elles és la nord-americana Tay'ler Mingo, a qui se l'ha pogut tornar a activar a Europa després que Gray hagi fet les maletes. L'Eurolliga obliga a tenir deu jugadores disponibles i, per tant, les joves Pilar Comella, Anna Jodar i Janina Pairó (totes van tenir minuts el diumenge en el partit contra l'Añares Rioja) completen una expedició que ahir mateix viatjava cap a Praga. "Ens enfrontem a l'actual campió, que, a més, s'ha reforçat. És un candidat a guanyar de nou la competició. Jugar contra elles és tot un plaer", destaca Ortega, a qui no li falten mo?tius per tenir tot el respecte cap a l'equip que dirigeix Natalia Hejkova.

Les txeques no només són el conjunt que més rebots captura per partit (una mitjana de 43,8), sinó que compta amb peces de renom al continent. La sèrbia Sonja Petrovic s'enfila als 22,5 punts per partit i la pivot nord-americana, a part de 14 punts, atrapa més d'11 rebots. A elles se'ls uneixen Katerina Elhotova, la base catalana Laia Palau o també Xargay. El protagonisme de la gironina, això sí, és força menor.