Els dos equips sèniors del Bàsquet Vilafant van plantar cara el cap de setmana passat en els enfrontaments contra els líders de les respectives lligues. Per una part, el masculí va cedir davant el Sant Narcís, a Tercera Catalana, i per l'altre el femení va caure a Vilablareix, a Tercera Catalana.

Els resums dels partits de bàsquet de l'última jornada amb representació altempordanesa són els següents:

LA GARRIGA 83-67 L'ESCALA

Desfeta de l’Escala a la pista del cuer, la Garriga, que encara no coneixia la victòria. Els d’Albert Clopés van encadenar la cinquena derrota seguida en un partit travat que es va decidir a la pròrroga. Els escalencs mai van poder imposar el seu ritme i tampoc es van trobar còmodes en cap moment. D’altra banda, els equips del CB l’Escala es presentaran el pròxim dia 13 de desembre.

L'Escala: t Esponellà (10), Vizcaíno (8), Capella (4), X. Jaén (6), Danés (10), Usan (7), Alonso (4), Quintana (6), Cantenys (15), Dorca i Martini (7). Triples: Martini i Usan. Eliminats: Vizcaíno, Cantenys i Danés. Tirs lliures: 21/25.

VILAFANT 49-64 SANT NARCÍS

Davant un Sant Narcís que compta els partits per victòries, el Vilafant va cedir en un partit intens que no es va decidir fins a l’últim quart. La manca d’encert i errors defensius per part dels locals en els darrers 10 minuts va eixamplar la diferència en el marcador pels gironins.

Vilafant: Adrià, Vicente, Sajet, Pere, Brun -cinc inicial-, Fita, Quintana, Capel, Nebot, Àngel, Àxel i Sergi.

Parcials: 18-16, 10-13, 15-13 i 6-22.

GRIFEU 81-61 PALAMÓS B

El Grifeu es manté a tres punts del líder després d’imposar-se al Palamós B sense problemes. Els llançanencs van jugar bé per dins i per fora davant un rival que només es va presentar amb sis efectius.

ADEPAF 73-78 CALDES DE MALAVELLA

L’Adepaf va fregar la tercera victòria consecutiva davant un Caldes que va patir de valent i que puja al cinquè lloc. Els de Jordi Marull van tenir opcions fins als darrers minuts, però dues pèrdues de pilota seguides no van ser desaprofitades per un rival més experimentat.

Adepaf: Porras, Gerard Sanz (11), X. Punset, Mckechnie (8), G. Coderch, Adrià Sanz (12), M. Garriga(7),

G. Cardona (2), Balot (17), Ruano, D. Garriga (7) i Casanova (6). Tirs lliures: 17/28. Faltes personals: 20

(Eliminat: D. Garriga). Parcials: 15-21, 26-20, 15-21, 17-16.

VILABLAREIX 76-56 L'ESCALA B

Els de Goran Minic van veure la frenada la seva bona dinàmica a la pista del Vilablareix, rival directe a la zona alta.

CASTELLÓ 61-62 OLOT

El Castelló va plantar cara a l’Olot, tercer, en un gran partit per part dels de Jordi Sánchez tant en defensa com en atac. Un tir lliure errat -i el consegüent rebot, també- a cinc segons del final va impedir al Castelló, liderat per Xavi Abad, sumar el tercer triomf.

BEGUR 62-52 ESCOLÀPIES

Després del triomf contra el Palafolls, l’Escolàpies va perdre a la pista del Begur després de desplegar un joc massa espès a la primera meitat que els va acabar condemnant. Tot i la derrota cal destacar l’actuació del nou fitxatge figuerenc, Jessy Vancauwenberge.

SANT ANDREU DE NATZARET B 72-44 ROSES FEMENÍ

El Roses no va poder donar continuïtat al triomf davant el Llefià i va perdre a la pista del Sant Andreu de Natzaret B.

ADEPAF FEMENÍ 75-52 PALAMÓS

L’Adepaf es va desfer del Palamós B en un duel on van posar molta intensitat des del minut 1, amb una gran defensa i marcant el ritme. La sentència va arribar a la segona part quan van col·locar-se amb 10 punts d’avantatge.

Adepaf: Malirach (3), Pujol (8), Ramos, Rivero (21), Tarrés (10), Quintero (1), Peré (5), Puig (15), Sirbikyte, Rebollo (12). Triples: 6 (2 Tarrés, i Malirach, Peré, Puig i Rebollo. Tirs lliures: 15/20. Faltes: 21 (Eliminada: Rivero).

L'ESCALA FEMENÍ 73-50 ONYAR

Victòria de prestigi de les de Susi Martí davant l’Onyar, que persegueix els líders del grup, Vilablareix i Cassanenc.

VILABLAREIX 63-45 VILAFANT FEMENÍ

El Vilafant va patir la primera derrota de la temporada davant el Vilablareix, un equip que va demostrar per què ha guanyat tots deu partits aquesta temporada.

Vilafant: Paula, Laia C., Laura, Mar, Clàudia, Nere, Ruth, Gio, Laia S., Carme i Aina V.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.