La visita del cuer de Lliga Femenina, l'Añares Rioja, no va servir per poder calibrar la situació real de la plantilla de l'Uni després d'encaixar els cops de la marxa de la nord-americana Chelsea Gray i la lesió d'Artemis Spanou. Amb les set jugadores professionals que li queden a Miguel Ángel Ortega més l'ajuda de les joves, Pilar Comella va arribar als quinze minuts per primer cop aquesta temporada, l'Uni no va tenir problemes per desfer-se del rival més fluix de la competició. Ara bé, més enllà del partit de diumenge o del demà a Praga (molt més complicat, per no dir gairebé inabastable), els responsables de l'Spar Citiylift Girona són conscients que en les setmanes vinents hauran de refer la plantilla amb l'arribada de, com a mínim, l'arribada d'un parell de noves jugadores.

La idea dels tècnics s'ha anat modulant en els últims dies. La primera reflexió després de la marxa de Gray a Turquia va ser intentar esperar a Nadal per trobar una extracomunitària del màxim nivell possible, però, poc després, la lesió d'Artemis Spanou semblava disparar la necessitat de fitxar tan ràpidament com es pugui. De fet, la setmana passada, l'Spar Citylift Girona va arribar a temptejar formalment a una jugadora nord-americana, però els darrers atemptats a França aixequen recels entre les americanes que no han jugat mai a Europa i no va ser possible tancar la incorporació. Així, tot i que el club segueix escanejant el mercat de dalt a baix, a l'Uni guanyen pes els partidaris d'intentar arribar a l'aturada de Nadal per llavors refer la planitlla aprofitant que moltes jugadores tenen clàusules de sortida dels seus clubs en aquelles dates. I, si s'arriba al vint de desembre, apareix en escena un nom que podria il·lusionar després de la patacada que va suposar la marxa de Chelsea Gray: el d'Ify Ibekwe. Millor jugadora de la Lliga Femenina del curs passat, i peça clau en l'històric títol de l'Uni, la fibrosa aler pivot d'origen nigerià no acaba de trobar-se còmode al seu actual equip, el SEQ australià, i veuria amb bons ulls tornar a Girona per estrenar-se a l'Eurolliga.

L'MVP del campió de Lliga

Ibekwe va ser la gran troballa de Pere Puig la temporada passada. La nigeriana, formada als Estats Units i nacionalitzada nord-americana, no havia aconseguit acabar ni una sola temporada completa al mateix equip en el bàsquet professional. Brillava puntualment un grapat de setmanes en clubs com Burgos o Ibaizabal, però, per un motiu o altre, no havia tingut continuïtat enlloc. A Girona, tot i algunes topades amb Ramon Jordana a principi de curs, Ibekwe va fer passes i va créixer com a jugadora amb el tècnic osonenc i va rendir bé fins al final quan, ja amb Roberto Iñiguez a la banqueta, va col·laborar decisivament en el títol de Lliga de l'Uni. Amb capacitat per jugar de tres i de quatre, com ara lesionada Artemis Spanou, Ibekwe és més agressiva de cara a cistella i la temporada passada es va fer un fart de col·leccionar nominacions de millor jugadora de la jornada (fins a vuit cops).

Pel que als números, el partit més espectacular d'Ibekwe amb l'Uni va ser a la pista del Campus Promete: 27 punyts, 23 rebots i 56 de valoració. L'aler pivot va acabar sent l'MVP de la Lliga amb unes mitjanes totals de 16'4 punts, 10'1 rebots i 23'8 de valoració. A més, Ibekwe no es va amagar en els moments decisius de la temporada: va fer un bon partit en les semifinals de Copa tot i tenir problemes amb les faltes (16 punts i 16 rebots) i va aixecar les seves mitjanes de punts, rebots i valoració en els partits del play off pel títol.

A l'estiu, l'Uni es va plantejar intentar mantenir Ify Ibekwe a la plantilla, però, entre que el seu passaport és com el de Coulibaly (no ocupa plaça d'extracomunitària a la Lliga, però sí a l'Eurolliga), i que la seva gran actuació a Girona havia disparat el seu preu de mercat, la jugadora va volar cap al bàsquet australià on va rebre una bona oferta del SEQ de Brisbane. Allà, entrenada per l'històric base de la selecció australiana i exNBA Shane Heal, Ibekwe ha mantingut els seus bons números (12.5 punts i 8.9) tot i que no té el mateix nivell d'adaptació que tenia a l'Uni i a la ciutat de Girona. Diumenge, Ify Ibekwe va destacar en la derrota del SEQ contra el líder dde la lliga australiana, Perth, per 65-83 amb disset punts i sis rebots.

Un moviment possible

A Austràlia, Ibekwe guanya més diners dels que li pot pagar l'Spar Citylift Girona, però a l'MVP de la darrera Lliga Femenina 1 té molt bon record de l'Uni, sap que la seva millor temporada la va fer a Girona, i també d'una ciutat on va fer amics més enllà del bàsquet. Ibekwe té una bona relació amb les poques jugadores que continuen de l'any passat i veuria bé competir en una Euroliga que no coneix.

L'aturada de Nadal pot marcar les opcions d'Ify Ibekwe de tornar a Girona dins de la remodelació de la plantilla de l'Uni que, avui dia, té molts fronts oberts: substituta per a Gray, l'evolució de la recuperació de les lesions d'Anna Carbó i Artemis Spanou i els contractes de Nainougma Coulibaly i Daria Mielozynska que, en els dos casos, tenen clàusules de tall a finals d'aquest mes de desembre. Una vegada més l'Uni s'haurà de reinventar. I la tornada d'Ify Ibekwe seria un bon pilar per a aquesta nova formulació de l'Uni.