Sisena derrota i a un punt del descens. Un Palamós inexistent en atac no va saber ni poder mantenir el 0-1 davant la pressió dels locals. L'Europa era una fera adormida que feia nou jornades que no guanyava i que podia despertar en qualsevol moment. Ahir, per mala fortuna del Palamós va decidir trencar la mala ratxa. Els graciencs, que la temporada passada van disputar el play off es trobaven a la zona baixa de la classificació, però amb la victòria davant els de Mármol ara tenen un punt més que els gironins.

L'Europa va sortir amb la cinquena marxa i no va aixecar el peu de l'accelerador en cap moment. A la primera part els palamosins van arribar amb vida al descans gràcies a les aturades de Bayona en accions com les de Nils (m.15), Guzmán (m.17) o una xilena de Rovira (m.29). Quan semblava més a prop l'1-0 que el 0-1, la sort va somriure al degà quan, al minut 37, el col·legiat, Castaño Coso va assenyalar unes mans de Rovira després d'un llançament de còrner picat per Lladó. L'encarregat d'avançar els visitants va ser Marc Medina qui, des dels onze metres, va superar a Gianni.

El domini, la possessió i les ocasions eren dels locals però el millor botí: els tres punts, eren pels visitants.

A la segona meitat va arribar la remuntada. Els de Gràcia van collar de valent a un conjunt palamosí que amb prou feines trepitjava l'àrea rival. De tant insister els homes d'Albert Poch van acabar aixecant el 0-1. Primer Montoro, m.64 i, ja a les acaballes, Fran Bea (2-1, m.88), van fer realitat la remuntada desfermant l'alegria entre una parròquia local que ja no es recordava de l'últim triomf dels seus.

La setmana que vé no hi ha lliga, els de Mármol disputaran l'últim partit de l'any a casa contra el Peralada en un derbi de necessitats (el diumenge 13 de desembre, 17:00).

Ahir, entre la nombrosa presència d'aficionats al Nou Sardenya s'hi trobava el president del club palamosí, Joan Pau Pérez.